SHARE


Veliki broj ljudi zanemaruje gde u kući drži Wi-Fi ruter, a upravo je to mogući razlog lošeg signala koji ne dopire dalje od sobe u kojoj se nalazi.
Međutim, postoji način da se poveća signal koji emituje ruter, kako bi bežični internet bio dostupan u čitavom domu.
Pre svega, bitno je napomenuti da se signal koji emituje Wi-Fi ruter širi u svim pravcima, što znači da bi idealno mesto za njegovo postavljanje bilo u centru stana ili kuće. Sa druge strane, ukoliko se on postavi u neki ugao kuće, velika je verovatnoća da će deo signala pokrivati stan vašeg komšije, baštu ili ulicu.
Ukoliko niste u mogućnosti da postavite ruter u centar vašeg doma zbog toga što se priključak nalazi u nekom drugom delu kuće, možete kupiti nekoliko metara Ethernet kabla kako biste mogli da ruter postavite gde god želite.
Takođe, postavljanje Wi-Fi rutera između poda i plafona će pojačati signal.
Još jedna stvar na koju treba obratiti pažnju su zidovi. Svaka čvrsta struktura će umanjiti jačinu Wi-Fi signala. Zbog toga postavite ruter na što otvorenijoj lokaciji, koliko god je to moguće u vašem domu.
Na jačinu signala utiču i drugi elektronski uređaji, pa ne bi bilo loše da ruter bude što dalje od televizora, mikrotalasnih i svih uređaja koji emituju neki vid zračenja.
Takođe, ukoliko vaš Wi-Fi ruter ima antene, probajte da ih pomerate kako biste utvrdili da li je signal jači ili slabiji u delovima kuće u kojima vam je bežični internet najpotrebniji, a za merenje možete koristiti različite aplikacije, među kojima je najpopularnija Speedtest.net.
Izvor: sciencealert.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here