Bio je omiljeni profesor: Ostao invalid zbog zaraženog mesa?


Humanitarna akcija: Zvonimir Filipović, koji je radio kao profesor i bio omiljen među učenicima, naglo se razbolio prošle godine u ožujku. Dobio je upalu mozga. Sad skupljaju novac za liječenje
Zvone je veliki pozitivac. Kad je nešto najteže, Zvone se nasmije pa mi vise ništa nije teško napraviti, govori nam Ana Biškup.
Zvonimir Filipović (28) njen je zaručnik. Naglo se razbolio prošle godine u ožujku.
Vratio se navečer s posla i užasno ga je boljela glava. Ni sljedećeg dana glavobolja nije popuštala. Mislili smo da je zbog zuba. Bio je vikend i počeli su mu trnuti usne i jezik – prisjeća se Ana (28).
Ni liječnik opće prakse ni zubar nisu uspjeli utvrditi što je Zvonimiru.
– Glava ga je i dalje boljela, a počele su i mučnine. Primili su ga u bolnicu i ustanovili da ima upalu mozga pa su ga prebacili u Zaraznu. Nakon magnetne razonance utvrdili su da je situacija gora no što su najprije mislili – rekla je Ana. Dodaje kako se zarazio bakterijom najvjerojatnije iz mesa. Dva mjeseca se Zvonimir borio za život, nakon čega se počeo oporavljati.
– S njim sam cijeli dan jer on ništa ne može sam. Polako mu se vraća motorika, a počeo je izgovarati i prve riječi. Vozim ga na terapije, logopedu. Liječnici su optimistični – opisuje svoj dan Ana. Zvonimir je radio kao profesor hrvatskog jezika u OŠ Pušća u Donjoj Pušći.
– U školi je radio na određeno i istekao mu je ugovor. Ja sam morala zamrznuti studij na prvoj godini diplomskog kako bih se mogla brinuti o Zvonimiru i nemamo primanja.
Socijalnu pomoć ne možemo dobiti, no pomogli su nam jednokratnim naknadama. Pomažu nam prijatelji i obitelj – ispričala nam je Ana. Škola u kojoj je radio u nedjelju je organizirala drugu po redu humanitarnu akciju “Zvone u srcu”. Jedna terapija košta oko 13.500 kuna, a Zvoni je potrebno njih nekoliko kako bi se potpuno oporavio.
Podaci za uplatu:
Naziv udruge: Majčina Krila Šenkovec – društvo za bolji život
IBAN računa: HR84 2360 0001 3001 2002 5
S naznakom: Donacija za Zvonimira Filipovića
(Molimo da uplate izvršite u razdoblju trajanja humanitarne akcije od 18. rujna 2017. do 30. rujna 2017.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *