SHARE

Majka prenosi reči psihologa: “Videćemo u ponedeljak, ne možemo sada ništa da preduzmemo. Nemoj nikom da prijavljuješ da ne bi ispao opšti haos”

Većini dece detinjstvo i školovanje ostane u lepom sećanju, jer je “od kolevke pa do groba najlepše đačko doba”. Većini, ali ne i svima. Kao da nije dovoljno stresna borba za ocene, razmišljanje o budućnosti, nastavnicima koji nemaju razumevanja, tu je uvek i neki vršnjak da zagorčava život.Jedna mama je ovih dana na Fejsbuku objavila status o tome šta se njenom detetu dešava u školi.

Četrnaestogodišnjak S. T. ovih dana završava sedmi razred osnovne škole i, prema rečima majke M. T, dečak je tokom većeg dela školovanja bio izazivan, maltretiran i tučen. Najnoviji incident dogodio se na času fizičkog vaspitanja. S. T. je pola sata, prema majčinoj objavi, bio zavojima vezan za koš na školskom terenu. “Drugari” iz odeljenja su ga vređali i prskali crvenom bojom. Nastavnica fizičkog bila je u blizini, 100 metara dalje i bavila se devojčicama. Dečak je sa svojim mučiteljima bio kod psihologa, a oni su tamo sve negirali.

Majka navodi reči psihologa: “Videćemo u ponedeljak, ne možemo sada ništa da preduzmemo. Konsultuj se sa razrednom i nemoj nikom da prijavljuješ da ne bi ispao opšti haos.” Majka je revoltirana, pa u obaveštenju roditeljima ostale dece iz odeljenja otkriva da je uključila policiju i zdravstvo.

Pre dva meseca iz škole je izbačen dečak N. M. jer je davio S. T. u školskom dvorištu, Foto-ilustracija: Profimedia

MAJCI “PREKIPELO” 

 Dosta sam gledala kroz prste i dosta sam vremena potrošila očekujući da škola preduzme nešto po pitanju nasilja. Pre samo dva meseca zbog mog deteta izbačen je iz škole izvesni N. M. iz razloga što je davio moje dete opet u krugu školskog dvorišta. Tada je policija bila na uviđaju i konstatovala da oni ne mogu ništa da preduzmu zato što taj dečal nema 14 godina i škola je ta koja mora da reaguje – piše ogorčena majka.

– Moje dete je žrtva školske ustanove, kao i žrtva vršnjaka samo zato što su đaci njegovog odeljenja stali na stranu N. M. Napominjem da je to dete bilo vrlo bezobrazno, nekulturno i krajnje raspušteno. U momentu kada je izbačen iz škole imao je skoro 11 jedinica.

Izveštaj lekara sa Univerzitetske dečije klinike, Foto: Facebook: M. T.

Majka traži podršku javnosti i želi da ona i roditelji koji su u sličnoj situaciji stanu na put “neozbiljnosti školstva i vršnjačkom nasilju”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here