Dječak (7) umire od raka i šapnuo je bolničarima svoju poslednju želju: Čim su čuli, počeli su da plaču…


Admir je dječak koji je smrtno bolestan i koji svoje poslednje dane provodi u bolnici. On od svoje druge godine boluje od raznih bolesti, a nedavno se rak potpuno proširio njegovim telom.
Međutim, Admir tvrdi da želi samo jedno – da bude sahranjen pored svoje majke kako bi se ona na nebu brinula za njega.
Ova priča, na koju niko ne može da ostane ravnodušan, je u kratkom vremenu obišla svjet. Svi žele pomoći malom Admiru, ali ljekari tvrde da mu nakon mukotrpnih terapija i operacija, spasa nema.
Trenutno se brinu za njega u bolnici gde se trude da ove njegove poslednje dane na zemlji učine manje bolnim i da dobije sve što poželi. A on je poželeo samo jedno – da bude opet sa svojom mamom.
Naime, on je bolničarima, u momentima kad osjeća da mu se kraj bliži, šapnuo svoju poslednju želju “Želim da budem pokopan pored moje mame”. Ljudi su se rasplakali, jer je i njegova majka nedavno preminula…
Admir živi u bolnici otkad mu je dijagnostikovana leukemija u septembru prošle godine. Nijedna terapija nije pokazala nimalo pomaka, a rak se proširio na cjelo tijelo.
Njegov otac, je skupio potreban novac kako bi sinu ispunio želju.
– On kaže da sam ja njegov anđeo ovde, a da je mama anđeo na nebu. Ne znam koliko se on sjeća svoje majke jer je bio jako malen kad je preminula, ali bili smo na grobu, pričao je s njom. Ovo je jako strešno i grozno vrjeme za našu porodicu. Nisam nikada pomislio da ću morati da sahranim svoje dete. Trebalo bi da bude obrnuto – priča neutješni otac.
– Doktori ne znaju koliko mu je ostalo. Njegova majka Nermina je umrla od raka 2011. godine. Sahranjena je u selu blizu kuće. Admir se nada da će joj se tamo pridružiti – priča otac koji je i sam bolestan. Boluje od dijabetesa, ima visok pritisak i probleme s kičmom.
– Najgore od svega je što mu ne mogu pomoći. Ne postoji ništa što mogu da uradim. Mogu samo biti tu za njega. Ne znamo koliko mu je još ostalo – dodao je otac.
Ništa ne tražim samo želim da moj tužan život podijelim sa svima vama, želim da ste uz mene i mog sina bar u mislima, da nam date snage da sve to izdržimo i podnesemo muški, kako moj sin voli da kaže, naglašava tužan otac…
Izvor:jumagazin.info

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *