SHARE


Alternativna medicina ima rješenje za gotovo sve zdravstvene probleme, pa tako i za bolove u leđima i zglobovima, koji su najčešća boljka današnjice, zbog dugog sjedenja i fizičke neaktivnosti.
Umjesto stalnog posezanja za analgeticima, ovaj prirodni lijek može pomoći da zdrave zglobove održavateu dobrom stanju, smanjite bolove i istovremeno otkloniti mnoge probleme koje prate ove nesnosne tegobe.
Recept za bolne zglobove i leđa:
Očistite 300-400 gr češnjaka i sitno isjeckati. Staviti u teglu i preliti ga 1 litrom kvalitetnog nerafiniranog biljnog ulja (maslinovo, suncokretovo …), zatvoriti poklopcem i ostaviti teglu na tamno mjesto na sobnoj temperaturi.
Potrebni je da odstoji 2 tjedna, a ne zaboravite i da svakodnevno mućkate sadržaj tegle. Na kraju ćete dobiti ulje češnjaka, koje treba da se procijedi kroz 3-4 sloja gaze ili dva puta kroz sitnu plastičnu cjediljku.
Uporaba:
Ulje se utrljava na bolna mjesta, na primjer u donji dio leđa (križa) kod osteohondroze, bolova u leđima ili u bolne zglobove na rukama i nogama kod artroze.
Pokriva se najlonskom vrećicom i utopljava preko noći (na ruke – rukavice, na noge – čarape).
Češnjak poboljšava cirkulaciju krvi u bolnim zglobovima, pa samim tim pomaže uspostavljanju njihovih funkcija.Terapija ovim domaćim uljem bi trebala trajati dva mjeseca.
Za svaki slučaj, prije upotrebe prirodnih sredstava konzultirajte se s liječnikom.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here