Drama pred svadbu: Aleksandra Prijović u suzama, Brena je uvjerava da ne otkaže vjenčanje

 

Iako je 21. juni rezerviran za najsretniji dan u životu pjevačice Aleksandre Prijović i Filipa Živojinovića, kada će se jedno drugom zakleti na vječnu ljubav, buduća mlada već danima je u suzama.

Kako saznaje “Scena”, pjevačica već nekoliko mjeseci prolazi kroz porodičnu dramu jer njen djed Bora Mihajlović neće moći prisustvovati svadbenom veselju zbog zdravstvenih problema.

Njemu je dijagnosticirana demencija, zbog čega su pjevačica i njena mama Borka morale da ga smjeste u dom za stara lica u blizini Belog Manastira, gdje stručno osoblje brine o njemu, prenosi Blic.rs.

Međutim, kako saznajemo, njemu se u posljednje vrijeme stanje pogoršalo i on ne može prepoznati nikoga iz svoje okoline, čak ni Aleksandru, koju mnogo voli. Ljekari su im rekli da ima demenciju i da je pitanje kada i na koji način će se oporaviti.

– Bora je star čovjek i u tim godinama ništa nije lako, a zbog teškog života sve se to odrazilo na njegovo zdravstveno stanje. Sve je doprinijelo da dobije demenciju te tako uopšte ne prepoznaje Aleksandru, ali ni ljude s kojima je do prije nekoliko mjeseci pio kafu i pričao. Aleksandra zajedno s majkom Borkom odlazi tamo, ali joj sve to teško pada. Brinu o njemu i nikada mu ništa nije falilo, baš naprotiv, sve ima što poželi. Njih dvije su konstantno na vezi s medicinskim osoblje i ljekarima, a sve troškove snosi unuka. Svaki slobodan trenutak koristi da bi otišla u dom da ga posjeti, ali nije sretna što stalno nailazi na istu scenu. Bora ne zna ko mu dolazi i s kim razgovara, što njegovu unuku dodatno boli jer je odrasla s njim. Uvijek je bio tu za nju, šta god da joj treba, čuvao ju je od malih nogu, išao na njene prve nastupe, učio zajedno s njom, a njoj su sada vezane ruke da mu pomogne. Ljekari daju sve od sebe da njemu bude dobro – objašnjava rođak blizak pjevačici i dodaje da pored priprema oko svadbenog veselja i nastupa, Aleksandri najteže pada to što “lijepi Bora”, kako su ga mnogi zovu u ovom gradiću u Hrvatskoj, neće moći da vidi unuku u vjenčanici.

Otkako je Aleksandra ušla u porodicu Živojinović, uživa veliku podršku u estradnom radu od buduće svekrve Lepe Brene, koja je više puta isticala Prijović u intervjuima i puno pomogla u privatnom životu.

Kako saznajemo, zbog svega ovoga Aleksandra želi da otkaže svadbu, ali je Brena već danima tješi i uvjerava da time ništa neće promijeniti.

– Aleksandra ne može da zamisli kako se tog dana, najbitnijeg za nju, neće obresti u zagrljaju djeda Bore. Zabrinuta je za njegovo zdravlje i to ništa ne može da promijeni. Brena pokušava da joj objasni da je život takav i da ne može da se odrekne lijepih stvari zarad nekih nepredviđenih okolnosti koje život nosi. To što bi ona otkazala svadbu neće izliječiti njenog dedu, niti će promijeniti bilo šta u njegovom ozdravljenju. Govori joj da će joj život donijeti još mnogo teških situacija, ali da mora da nauči da se nosi sa njima. Ipak, Prijović je potpuno slomljena, samo razmišlja o tome kako da pomogne djedu iako je sve učinila što je u njenoj moći, a i ljekari se trude – piše Blic.rs.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *