Haos na cestama: VJETAR BACAO KAMIONE JEDAN PO JEDAN – Orkanski udari vjetra pobacali kamione!


Haos na cestama: Brojne ceste su zatvorene za promet. Osim olujnog vjetra probleme vozačima rade snježni nanosi, poledica, odroni, ali i voda na cestama…
Autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica od 9.30 sati otvorena je za osobna vozila. Državna cesta DC1 na dionici Gračac-Knin i DC50 Sveti Rok-Gračac otvorene su za sve skupine, javlja HAK.
Serpentine između Zatona Obrovačkog i Muškovaca u kombinaciji s burom prevalile su dva kamiona i jednu prikolicu, a jednom kamionu rasparale ceradu. Sve se zbilo u roku od pola sata. Kretali su se u smjeru Prezida i orkanski udari bacali su s ceste jedan po jedan. Niko od putnika i vozača nije se ozlijedio u prevrtanjima.
Prije nego što su stigli zatvoriti cestu ti jaki udari učinili su svoje. Najgore je kamionima s ceradom jer njih bura najlakše prevrne, a u četvrtak popodne bila je baš orkanska. Imali smo zato problema u prometu pa smo tek iza 17 sati počeli puštati osobne automobile, kaže Elis Žodan, glasnogovornik PU Zadarske.
Prevrnuti kamioni imaju zagrebačke i vukovarske tablice. Ovo je prva ovogodišnja marčana bura, u petak puše već treći dan i u laganom je opadanju.
Zbog olujnog vjetra za sav saobraćaj zatvorene su:
– autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje (na izlazu s autoceste na naplati Sveti Rok u smjeru Splita kolona je oko 2 km)
– državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački
– Jadranska magistrala (DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene;
– Paški most.
Samo za osobna vozila otvorene su:
– autocesta A6 Rijeka-Zagreb na dionici Kikovica-Delnice (za ostala vozila obilazak je starom cestom DC3 kroz Gorski kotar)
– DC27 Gračac-Zaton Obrovački
– Paški most.
Na Jadranskoj magistrali između Novog Vinodolskog i Senja zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I.skupina).
Zbog odrona na Jadranskoj magistrali (DC8) u mjestu Slano (Ratac) vozi se jednim trakom naizmjeničnim propuštanjem vozila uz regulaciju semaforima.
Snijeg pada povremeno i mjestimice u Lici, Dalmaciji i Slavoniji. Mokri su i skliski kolnici u većem dijelu zemlje, a zbog niskih temperatura moguća je poledica, osobito na mostovima i nadvožnjacima u unutrašnjosti. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te ne kreću na put bez zimske opreme.
Zbog zimskih uvjeta obavezna je zimska oprema na motornim vozilima.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *