Ima žena koje stavljaju listove kupusa na grudi – evo zašto


Ne možete često vidjeti ženu s listovima kupusa u grudnjaku, ali ta metoda prakticira se već stotinama godina. Kupus je od davnina poznat po ljekovitim svojstvima, ne samo za grudi…
Ovaj trik koriste dojilje stotinama godina. Listovi kupusa ublažavaju bol i upalu. Stavljaju se direktno na grudi i drže neko vrijeme.
Evo kako to napraviti:
Na grudi se stavljaju svježi listovi kupusa preko kojih je prethodno dobro proći valjkom za tijesto kako bi omekšalo i bolje prionulo uz prsa. Osim toga, tako se aktiviraju ljekovita svojstva. Možete ih držati nekoliko sati ili čak spavati s njima.
Druga metoda je stavljanje listova u frižider da budu hladni pa se tako stavljaju na grudi i drže oko 20 minuta. Ovaj postupak ponovite tijekom dana.
Kupus pomaže i kod još nekih zdravstvenih tegoba Smanjuje oticanje zglobova Mnogi fizioterapeuti preporučuju omatanje zglobova listovima kupusa kako bi se smanjila upala.
Postupak: Najprije s listova uklonite krute žile pa ih stavite između dva papirnata ubrusa. Po tome prijeđite valjkom za tijesto ili malo izudarajte betom za meso. Stavite listove na zglob i omotajte kompresijskim zavojem. Oblog možete držati nekoliko sati ili čak preko noći.
Ublažava glavobolju
Kupus je bogat vitaminima C i K, te folnom kiselinom, kalcijem, kalijem, magnezijem i željezom te je zbog tih svojstava dobar lijek za ublažavanje glavobolja. Mnoge glavobolje uzrokovane su stresom ili nedostatkom važnih nutrijenata, a jedenje kupusa kod toga pomaže.
Postupak kod glavobolje: Listovi kupusa stave se na čelo ili na sljepoočnice. Kao i u prethodnim slučajevima, listove malo zgnječite valjkom ili batom. Tako će se kroz kožu apsorbirati hranjive tvari, a kupus će vas, također, osvježiti. Prije nego ih stavite na kožu, listove možete staviti na 15 minuta u zamrzivač i rashladiti.
Pomaže štitnjači
Štitnjača je jedna od najvažnijih žlijezda u tijelu. Ona proizvodi hormone ključne za zdravlje i normalnu funkciju našeg tijela.
Pomaže kod PAHS
Pahs je upala ramena,odnosno periartritis – humeroscapularis. Bolno rame,otežana pokretljivost i škljocanje istog,ponekad otok i bol na dodir.
Postupak:
Prema narodnoj medicini, na vrat je dobro stavljati obloge od listova kupusa kako bi se neutraliziralo ono što ometa njezin normalan rad. Neki obloge drže preko noći, a drugi po nekoliko sati tijekom dana – izaberite kako vam je ugodnije, otkriva portal dherbs.com. Pogledajte kako vam kupus može pomoći i u videu:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *