Jetra je glavni laboratorij našeg organizma: Evo kako je očistiti!


Glavni laboratorij našeg organizma i generalni filter čitavog krvotoka predstavlja jetra. Mjesto u kojem dolazi do obrade svih makro i mikro nutrijenata u našem organizmu, može vremenom zadržati pojedine sastojke i formirati kamenčiće, koje si niti savremenim medicinskim metodama ne mogu otkriti u samome početku. Kamenčići nisu nužno produkt našeg jela i pića, nego i hroničnog umora, iscrpljenosti.
Problemi sa jetrom utiču na boju kože i probleme sa probavom i depresijom. Stoga, prioritet u zdravlju treba da bude na čišćenju jetre. Korištenje alternativne medicine potpuno je opravdano u smislu čišćenja jetre. Korištenjem lijekova ne samo da nećete očistiti jetru, nego ćete je još dodatno opteretiti produktima razgradnje lijeka. Tretman čišćenja jetre treba započeti spremanjem napitka: 2 decilitra maslinovog ulja 1 veliki crveni grejp 4 kašikice gorke soli Savjet je da prilikom korištenja ove terapije, svako jutro unesete po četiri čaše vode od po 160 ml, čime ćete hidrirati vaše hepatocite (ćelije jetre).
Jutro započnite sa šoljom čaja od aloa vere. Od 11 h – 14 h trebali bi ste jesti isključivo voće i piti što više vode. Nakon toga se više ne smije ništa jesti ni piti. Tokom dana je potrebno popiti dvije doze pripremljenog eliksira, te svoje dnevne aktivnosti programirati do 21:30 sati, kada je potrebno zaspati, da bi hormoni koji relaksiraju i regerenišu ćelije, a koji se luče tokom sna i u tami, mogli adekvatno da djeluju. Lezite na lijevi bok, a preporuka je i da prozor sobe bude otvoren.
Sutradan, oko 7 h popijte 3. dozu, te do podne i 4. Dozu. Nakon toga normalno jedite, a preporučuje se unos povrća bogatog vitaminima i mineralima. Napomena: Postupak regeneracije jetre prirodnim putem, uz pomoć gorke soli i grejpfruta, treba obavljati u skladu s preciznim uputama kako bi se postigao najbolji mogući učinak. Tretman čišćenja jetre traje 2 dana, a najbolje ga je napraviti tokom vikenda. Na kraju terapije, unijeli ste adekvatnu količinu vode i soli, vitamina i minerala, očistili vašu jetru od nepotrebnog sadržaja i direktno uticali na svoje psiho-fizičko zdravlje. (Tuzlanski.ba)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *