Kako da se rešite glavobolje za samo 5 minuta bez lekova

 

Kada imate glavobolju i lek vam nije pri ruci, situacije vam deluje bespomoćno. Ali nije. Postoji naučno dokazan način kako da se rešite glavobolje koji se naziva akupresura.

Akupresura je oblik masaže čija je efikasnost potvrđena brojnim naučnim studijama. Po prirodi, to je oblik refleksne akupunkture ali ne zahteva specijalizovano medicinsko znanje.

VIDEO:

Kako masirati akupresivne tačke?

Pre svega morate zauzeti komotni i opuštajući položaj. Masaža ne oduzima puno vremena: od 30 sekundi do 1 minut. Masirajte tačku nežnim pritiskom i kružnim pokretima. Glavobolja uglavnom nestaje u toku masaže ili 5-10 minuta kasnije.

Glavnih 6 tačaka za oslobađanje od glavobolje

1.Jintang tačka

yintang

Tačka trećeg oka ili Jintang se nalazi između obrva na mestu gde nos prelazi u čelo. Ova tačka je takođe odgovorna za eliminisanje zamora očiju.

  1. Zan Žu tačke

zan-zhu

Ove simetrične tačke su locirane na početku unutrašnjeg ugla obrva. Masiranjem ovog dela takođe olakšava pročišćenje nosa i poboljšava kvalitet vida.

  1. Jingžang tačke

Yingxiang

Ove tačke se nalaze sa obe strane nozdrva direktno ispod očiju. Ovo pomaže smanjenju glavobolje, zubobolje i olakšava stres.

  1. Tian Žu tačke

Tian-Zhu

Tačke se nalaze na zadnjoj strani glave, u sredini. Iza uha i na početku kičme. Masiranje ovih tačaka pomaže olakšavanju zapušenja nosa, bola u očima i ušima, teške glavobolje i migrene.

  1. Šuai Gu tačke

Shuai-Gu

Locirane su 2-3 centimetara od početka kosmatog dela u predelu slepoočnica. Osetite male brazde kako biste našli tačke. Pritisak ovog dela olakšava privremen bol i zamor očiju.

  1. He Gu tačke

He-Gu

Ove simetrične tačke su locirane iza dlana, između palca i kažiprsta. Ovo pomaže olakšavanju bola u leđima, zubobolje i napetosti mišića vrata.

Webtribune.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *