SHARE


Tretman je jednostavan i za kratko vrijeme ćete primijetiti drastičnu razliku na svom licu a i na ostalim dijelovima kože. Kožu ujutro oprati sa kamilicom , mlakim čajem kamilice. Preko dana na akne staviti deblji sloj cinkove paste da stoji bar dva sata a zatim je oprati mlakom vodom te akne premazati ledom kako bi sa vazodilatacije krvnih sudova prešli na vazokonstrikciju. Tako ledene i smanjene akne namazati jabučnim ocatom.
Zašto je jabučni ocat dobar za kožu lica?
Ako se koristi pravilno, jabučni ocat djeluje pozitivno na kožu na nekoliko načina!
Izbljeđuje staračke pjege – alfa-hidroksilne kiseline iz jabučnog octa mogu ublažiti boju staračkih pjega.
Pomaže protiv akni, prištića i mitesera – kiseline iz jabučnog octa djeluju antibakterijski te sprječavaju razvoj bakterija i nastanak akni, a ujedno i skidaju mrtvi sloj stanica te omogućuju koži oporavak i regeneraciju. Jabučni ocat također isušuje već postojeće prištiće ubrzavajući tako njihov nestanak.
Održava ravnotežu pH kože – skidajući masni sloj s kože, jabučni ocat će uravnotežiti pH razine i osigurati da koža ne bude premasna ni presuha. Ispiranje lica jabučnim octom jednom dnevno pomaže u regulaciji lučenja prirodnog sebuma kože lice.
Pomaže u obnovi stanica kože – visoke razine beta-karotena pomažu koži pri oporavku od utjecaja slobodnih radikala koji svakodnevno napadaju stanice kože lica.
Pomiješajte 1/2 dl jabučnog octa s 1 dl vode i nanesite mješavinu na lice. Ostavite 15 – 20 minuta na koži, a potom isperite i nježno osušite lice.
Ovakav tretman pravilno urađen sa opservacijom i trudom se isplati sto posto… VAŠ DOKTOR

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here