SHARE

Najbolje što priroda može učiniti i istovremeno najzdravije je med. On ima puno zdravstvenih prednosti i koristi se za različite svrhe. Med je super za kosu i kožu, kao i zdravlje općenito. On ima čaroban okus i popularan je kod svih dobnih skupina, djece i odraslih.
Međutim zbog skupe cijene na tržištu se nalazi i med koji nije organski, sa hemikalijama u njemu. Dokazano je da je 76% meda na tržištu je ispunjeno hemikalijama.
Takav med se često prodaje u supermarketima, tako da bi trebao naučiti kako ga prepoznati:

Ako se vaš med ne “kristalizira” tokom vremena, postoji dobra šansa da je lažni, jer organski med će kristalizirati ako se čuva u frižideru.

Teglu napunite belim lukom, prelijte medom i jedite svaki dan: Lek za sve boljke star 5.000 godina!


Uvijek pročitajte natpise: Uvijek pročitajte naljepnicu na medu, a ako sadrži komercijalne glukoze ili kukuruzni sirup, izbjegavajte ga.
Dodajte malo kapi joda u čaši vode i dodati malo meda. Ako se vaš med pretvori u plavu boju onda je u kombinaciji sa kukuruznim škrobom.

Dodajte nekoliko kapi octa u mješavinu vode s medom. Ako vidite pjenu, vaš med sadrži gipsa.

Spalite med s fosforom ili šibicom, a ako se zapali, to je čist med.

Stavite kašiku meda u čašu vode. U slučaju da se med ne otapa, onda je prirodan i kvalitetan. Lažni med ili nekvalitetni med otapa se u vodi.

Podijelite ovo sa vašim prijateljima i rodbinom kako bi i oni naučili da prepoznaju razliku između organskog i lažnog meda kojeg nam poturaju!

EVO ŠTA SE DEŠAVA AKO JEDETE MED I CIMET SVAKI DAN

megagiga.info

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here