SHARE


Riječ je o smjesi od tri sastojka, koji treba uzimati tri puta dnevno po jednu žlicu, pola sata nakon obroka.
Ženi po imenu Veselina Stević otkriven je miom (tumor) na maternici. Nakon pregleda i prognoza liječnika, ona je odlučila da se pokuša izliječiti prirodnim putem.
Čula je za prirodni lijek od aloe vere pa je odlučila da ga primjenjuje neko vrijeme i vidi što će se dogoditi. Nakon nekog vremena, ponovno je otišla na pregled i ostala u čudu.
“Poslije upotrebe alojinog soka, miomi su potpuno nestali”, tvrdi žena.
Riječ je o smjesi od tri sastojka, koju treba uzimati tri puta dnevno po jednu žlicu, pola sata nakon obroka.
“Za liječenje onkoloških bolesnika kojima je potrebna pojačana prehrana s mnogo vitamina, preporučujem smjesu od 100 g soka od aloje, pomiješanog sa 500 g mljevenih oraha i 300 g prirodnog meda”, otkiva Veselina.
Smjesu treba čuvati na hladnom i tamnom mjestu.
Inače, aloe vera poznata je kao lijek još od davnina, a zabilježeno je da su je u medicinske svrhe koristili čak i Kleopatra, Aristotel, Aleksandar Veliki i kralj Solomon.
Poznata je i misao Christophera Columba:
Postoje četiri biljke koje su neophodne čovjeku: pšenica, grožđe, masline i aloe vera. Prva hrani, druga pruža radost srcu, treća pruža harmoniju, a četvrta čovjeka čini zdravim. “
U Indiji se ova moćna biljka koristi više od 5.000 godina, jer se vjeruje da pomaže u liječenju tuberkuloze, astme, čira na želucu, reumatizma, svih bolesti ženskih reproduktivnih organa pa čak i raka.
Izvor: stil.kurir.rs/dnevni.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here