SHARE

Danas je došlo to vrijeme kada je dosta toga digitalno, a samo nam dolazi vrijeme kada će sve biti digitalno za sljedećih 10, 20 ili 30 godina. Upravo radi toga je jedan stanovnik Kalifornije odlučio da ostvari interakciju s ljudima licem u lice tako što on pješači s nepoznatiom ljudima, dok je sve to počelo kao jedna ideja za biznis koja mu se u zadnjih godina razvio.

Novinarka koja dolazi iz Amerike je otišla na sastanak kako bi se upoznala sa “šetačem ljudi” koji dolazi iz Los Anđelesa. Njegovo ime je Čak Mekarti, a ta šetnja sa njim nije uopšte onakva kako izgleda na prvi pogled. Njegov sat vremena košta 30 dolara i sve te ljude šeta u svome kraju.

Dosta ljudi radi honorarno, ili imaju neko nestandardno radno vrijeme, te zbog toga je teško da odete sa rođacima, ili prijateljima u šetnju, govori Mekarti. Upravo radi toga je on došao na ideju da bude šetač ljudi. On zapravo nudi uslugu koja je namijenjena za fizičku aktivnost i razgovor. Taj biznis mu je krenuo kao posao jednog čovjeka prije dvije godina, a sada on zapravo ima 35 šetača, dok je glavna ponuda od njegove strane šetanje.

– Možete tražiti osobu koja je rođena u Los Anđelesu kako bi vam pokazala neke dijelove grada, ili možete samo tražiti osobu koja vam može pomoći u donošenju odluke, ili situacije koja vam pravi probleme, te također običnog prijatelja s kojim možete prošetati ili otići na kafu, a tada ja mislim da nema bolje osobe od mene za vas, govori Alegra, jedna od njegovih zaposlenika.

Share this:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here