Karmičko čišćenje: Kako da oslobodite dušu svih negativnosti!

Kada krenu takva čišćenja, treba da se prepustite, da se ne sukobljavate, ne opirete čišćenjima koja žele da uvedu neke promene u naš život

Svako od nas u svom životu prolazi kroz određena karmička čišćenja. Ona u svakom slučaju nisu prijatna, ali su korisna za našu večnu dušu.

Možemo da razlikujemo nekoliko nivoa čišćenja. Najosnovnije je čišćenje na nivou fizičkog tela, koje se odigrava putem bolesti.

 

Zatim sledi čišćenje na nivou duha ili uma, što se manifestuje kroz različite svakodnevne probleme, nevolje, nezgodne situacije i slično.

Sledeći viši nivo čišćenja je uvreda od voljene osobe, npr. od našeg bračnog partnera. Tu se već suočavamo s velikom snagom karmičkog pročišćenja, jer su na tom nivou uključene naše emocije, a posebno naš ranjivi ego.

Sledeći nivo čišćenja ide direktno na našu dušu. Tada osećamo da je nešto “odvratno na našoj duši”. To može da se manifestuje kroz osećanja da se sami sebi gadimo, da ne želimo da prihvatimo ni sebe ni svoj život, pa čak mogu da se jave i misli da želimo da učinimo samoubistvo. To se zove i “crna noć duše”.

 

Ritmovi dolaska karmičkih pročišćenja mogu dosta lako da se prepoznaju, mada sve zavisi od naše svesnosti kako ćemo ih prepoznati.

Karmičko čišćenje može da krene običnim glavoboljama tokom par dana, tada ubrzo doživimo neku nelagodu na poslu ili od svog prijatelja. Nakon par dana započinju problemi u kući s partnerom ili s decom i tada počinjemo da se osećamo dosta jadno.

 

Šta da učinite kada krenu takva čišćenja? Treba samo da se prepustite, da se ne sukobljavate, ne opirete čišćenjima koja žele da uvedu neke promene u naš život. Preporučljivo je da pojačate svoju duhovnu praksu, recimo putem meditacije. Svako od nas prolazi kroz ove periode, neki od nas češće, a neki ređe.

Autor: vedski-jyotish.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *