SHARE

Ruska tradicionalna medicina smatra kvas od cvekle najboljim nemedicinskim lijekom za hipertenziju, jer, između ostalog, normalizuje krvni pritisak na duži vremenski period.

 

Kvas od cvekle je veoma koristan, sadrži komponente koje aktiviraju rad jetre, bubrega i crijeva. Rezultati nekih medicinskih istraživanja pokazuju da konzumiranje kvasa od cvekle spriječava razvoj malignih tumora, čisti jetru, organizam od toksina i drugih “otpada”, otklanja opstipaciju i druge probleme sa crijevima, piše Aura.

Ruska tradicionalna medicina smatra kvas od cvekle najboljim nemedicinskim lijekom za hipertenziju, jer normalizuje krvni pritisak na duži vremenski period, koristan je kod ateroskleroze.

Za pripremu ljekovitog kvasa od cvekle biće potrebno:

-staklena tegla od 3 litre (još bolji je glineni sud, ako imate)
– 700 gr cvekle (otprilike 3 svježe cvekle srednje veličine)
– 2 kašike brašna
– 200 gr šećera
– 100 gr suhog grožđa

Priprema:

Svježu opranu cveklu isjecite na kockice ili tanke kriškice i složite ih u čistu teglu. Dodajte suho grožđe, 2 kašike brašna i 200 gr šećera. Teglu napunite hladnom prokuvanom vodom i promiješajte. Zatim je pritvorite plastičnim poklopcem ili još bolje umotajte duplom gazom (da kvas “diše”) i ostavite na toplom mjestu 6-7 dana da fermentira.

Dva puta dnevno mješajte sadržaj tegle i po potrebi skidajte pjenu. Nakon 7 dana smjesu procijedite kroz gazu i dobićete kvas od cvekle. Pijte po 3-4 supene kašike 3 puta dnevno prije obroka. Kvas čuvajte u frižideru.

Popijte sav kvas i na tome se završava prva kura čišćenja jetre. Napravite pauzu od 3 mjeseca i ponovite tretman. Opet pauza 3 mjeseca i tretman ponovite treći put. Nakon godinu dana vaša jetra biće potpuno čista!

Prilikom čišćenja mogu da krenu pijesak i sitni kamenčići iz bubrega, a inače ovaj kvas od cvekle veoma dobro čisti jetru i bubrege.

Ovu metodu primjenjuju ljekari u nekim bolnicama u Kijevu i Lugansku, jer je pokazala odlične rezultate ne samo za čišćenje jetre, nego i cijelog organizma, i kao odlično sredstvo za hipertenziju i aterosklerozu.

Postoje i kontraindikacije: Kvas nije preporučljiv za osobe koje imaju bolesne bubrege, probleme sa gastrointestinalnim traktom u akutnoj fazi i gihtom (podagrom). U ovom slučaju neophodna je konsultacija ljekara. Morate biti pažljivi ako imate nizak pritisak.

Izvor: aura

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here