MOĆNI PRIRODNI ANTIBIOTIK: LEČI EŠERIHIJU, IMA SMIRUJUĆE DEJSTVO, UNIŠTAVA BAKTERIJE! (RECEPT)


Vranilova trava osim antiseptičnog dejstva deluje i antigljivično. Zato se smatra idealnom u borbi protiv kandidijaze.
Čaj od vranilovke ili divljeg origana prirodni je lek za opuštanje i nesanicu, grčeve, stomačne tegobe, plućne bolesti, higijenu usta i urogenitalne infekcije.
S obzirom na to da se etarsko ulje ove biljke izlučuje preko sluzokože, a ima jaka antiseptična dejstva, korisna je i kodinfekcija grla, sinusa i desni.
Vranilova trava osim antiseptičnog dejstva deluje i antigljivično. Zato se smatra idealnom u borbi protiv kandidijaze.
Najnovija istraživanja pokazala su da je najdragocenije ulje dobijeno iz listova vranilovke.
Po svojim svojstvima smatra se najmoćnijim prirodnim antibiotikom, a naročito je efikasna protiv bakterija iz roda stafilokoka.
Dobre efekte ulje vranilovke pokazalo je i protiv ešerihije koli, salmonele i drugih čestih bakterija.
Pri upotrebi ulja divljeg origana potrebno je da se vodi računa zbog toga što pored bakterija koje su patogene, može da uništi bakterije koje su prirodno prisutne u organizmu. Iz tog razloga neophodno je da se prati uputstvo za upotrebu preparata ili konsultuje sa farmaceutom.
Čaju od vranilovke u malim dozama deluje stimulativno, a u većim – omamljuje. Spolja, ovaj ukusni čaj, koristi se za lečenje upalnih i drugih procesa na koži, kao što je ekcem, osip i bradavice.
Čaj se priprema tako što se kašika osušenih grančica divljeg origana prelije sa 250 ml ključale vode, poklopi i ostavi da odstoji 30 minuta. Potom se procedi i pije tri puta dnevno pre jela, po mogućstvu nezaslađen.
REŠITE SE EŠERIHIJE
Mešavina od 500 g belog sleza, 100 g lista vreska, 100 g lista ruže, 100 g cveta vranilovke i 100 g suvih peteljki od trešnje smatra se efikasnom protiv bakterije ešerihije koli.
Sastojke čajne mešavine dobro izmešajte i usitnite. Čaj se priprema od dve kašike mešavine i pola litra vode. Čaj se pije tokom dana umesto vode čitavu sedmicu.
Izvor: stil

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *