SHARE


Sedmogodišnja djevojčica iz Indije, Džuli Kamari, imala je samo četiri godine kada ju je otac polio kiselinom koju je namijenio njenoj majci, a prve operacije za ovu teško povrijeđenu djevojčicu dešavaju se tek sada.
Džuli je pretrpjela strašne opekotine na licu, vratu, rukama i grudima, ali zbog teške finansijske situacije u kojoj se nalazi njena majka nije podvrgnuta operaciji.
– Bilo mi je teško da je gledam kako pati svih ovih godina. Boljelo je dok jede, priča ili se smije. Za nju je to bila velika borba, a mene je izjedalo što ne mogu da joj pomognem – rekla je Rani Devi, djevojčicina majka čija je dnevnica iznosila dva eura.
Rani se od Džulinog oca razvela 2013. godine i udala za drugog, što je njega dovelo do ludila. Vođen bijesom i ljubomorom planirao je da napravi napad kiselinom na Rani i njenog novog muža dok budu spavali, ali je stradala i Džuli koja je spavala pored njih. U ovoj nesreći najviše je povređen Hera Lal, Džulin očuh, koji je preminuo nakon infekcije opekotina koje je prouzrokovala kiselina.
Četrdeset odsto Džulinog tijela bilo je zahvaćeno kiselinom, a da bi platila bolničke račune Rani je morala da proda farmu.
Prva operacija na djevojčici izvršena je prije tri mjeseca i njome joj je omogućeno da ponovo pomjera vrat i glavu koji su bili gotovo spojeni s ramenom. Džuli uskoro očekuje i operacija lijevog oka, kao i plastične operacije lica u cilju otklanjanja deformiteta.
Izvor: Blic.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here