MONSTRUM: Kada vidite šta je otac uradio kćerkici, ostaćete bez teksta…


Sedmogodišnja djevojčica iz Indije, Džuli Kamari, imala je samo četiri godine kada ju je otac polio kiselinom koju je namijenio njenoj majci, a prve operacije za ovu teško povrijeđenu djevojčicu dešavaju se tek sada.
Džuli je pretrpjela strašne opekotine na licu, vratu, rukama i grudima, ali zbog teške finansijske situacije u kojoj se nalazi njena majka nije podvrgnuta operaciji.
– Bilo mi je teško da je gledam kako pati svih ovih godina. Boljelo je dok jede, priča ili se smije. Za nju je to bila velika borba, a mene je izjedalo što ne mogu da joj pomognem – rekla je Rani Devi, djevojčicina majka čija je dnevnica iznosila dva eura.
Rani se od Džulinog oca razvela 2013. godine i udala za drugog, što je njega dovelo do ludila. Vođen bijesom i ljubomorom planirao je da napravi napad kiselinom na Rani i njenog novog muža dok budu spavali, ali je stradala i Džuli koja je spavala pored njih. U ovoj nesreći najviše je povređen Hera Lal, Džulin očuh, koji je preminuo nakon infekcije opekotina koje je prouzrokovala kiselina.
Četrdeset odsto Džulinog tijela bilo je zahvaćeno kiselinom, a da bi platila bolničke račune Rani je morala da proda farmu.
Prva operacija na djevojčici izvršena je prije tri mjeseca i njome joj je omogućeno da ponovo pomjera vrat i glavu koji su bili gotovo spojeni s ramenom. Džuli uskoro očekuje i operacija lijevog oka, kao i plastične operacije lica u cilju otklanjanja deformiteta.
Izvor: Blic.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *