Muče vas zatvor i grčevi? Ovaj trik vam pomaže u 1 minuti

Pritisak na akupresurnu točku koja se nalazi na pola puta između pubične kosti i pupka donosi olakšanje kod bolnih menstruacija, a potiče i probavu kod zatvora.

Najzdravija stvar koju možete obaviti ujutro je velika nužda, ističe dr. Kenneth Koch koji smatra da to nikako ne bi smio biti tabu, jer je osnova zdravlja.

Prema stručnjacima, ključno je redovito obavljati veliku nuždu, a zatvor može uzrokovati brojne probleme sa zdravljem. Kod problema sa zatvorom nije dobro posezati za umjetnim sredstvima, jer njihovo često korištenje može ulijeniti crijeva.

Prirodno rješenje je akupresura, odnosno pritisak na određene točke tijela.

Ključna točka, odnosno gumb za probavu kako ga još nazivaju, ujedno je i točka koja upravlja brojnim dijelovima tijela, uključujući i genitalni sustav. Tako pritisak na nju ne samo da rješava problem zatvora, nego može biti i velika pomoć kod olakšanja menstrualnih grčeva. Akupresurnu točku pronađite na pola puta između pupka i pubične kosti i treba je čvrsto pritisnuti s prstima te držati oko minute. Velika nužda bi trebala uslijediti brzo, kao i prestanak bolova u trbuhu, piše Elite Daily.

Izvor: 24sata/elitedaily

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *