NADA DALA ŽIVOT DA ZAŠTITI PORODICU: Odgurnula sina kada je videla da pada bandera, i mužu umrla na rukama


Da komšija Dušan nije video da kamion izleće iz krivine i povikao nam da bežimo, svi bismo bili mrtvi. Nažalost, Nada je žrtvovala svoj život kako bi spasla sina Nenada.
Ovim rečima započinje priču za Kurir Zoran J., očevidac stravične nesreće koja se u ponedeljak ujutro dogodila u Putincima. Podsetimo, vozač kamiona M. S. udario je u banderu, koja je pala i usmrtila Nadu Mitić (48) ispred njene porodične kuće. Hrabra žena sekund pre nesreće odgurnula je sina Nenada i tako mu spasla život.
Krvavi mladić
– Tog jutra me je najpre probudio jak udarac. Izašao sam i video da je bela „škoda“ udarila u drvo ispred kuće Mitića, a da komšija Nenad uvodi u dvorište krvavog mladića kako bi mu pomogao. On je odmah pozvao roditelje Nadu i Dušana, pa sam došao i ja da bismo izgurali „škodu“ na put – objašnjava komšija Zoran.
Kako kaže, samo desetak minuta posle toga, dok su svi stajali u blizini automobila, Dušan Mitić je počeo da viče da se sklanjaju.
– Iz pravca Inđije ka nama je jurio kamiončić koji je sve vreme krivudao. Izgubio je kontrolu, poleteo ka kanalu i udario u banderu, koja je počela da pada. U tom trenutku Nada je vrisnula. Odgurnula je Nenada ka klupi ispred kuće, a bandera je pala direktno njoj na glavu – priča uznemireni Zoran.
On dodaje da se kamion nakon udarca u veliku drvenu banderu zakucao u slupanu „škodu“ i u potpunosti uništio automobil.
– Pritrčao sam da im pomognem i video da je Nadina glava potpuno krvava. Od siline udarca ona se momentalno onesvestila. Dušan je kleknuo kraj Nade, držao ju je za ruku i mazio. Pozvao sam Hitnu pomoć i policiju i prijavio šta se dogodilo, ali je ona, nažalost, na mestu ostala mrtva – kaže naš sagovornik.
1 Oko 7.40 automobil marke „škoda“, koji je nailazio iz pravca Inđije, proklizava i udara u drvo ispred kuće porodice Mitić
2 Nenad Mitić izlazi napolje. Doziva roditelje, a zatim izvodi lakše povređenog vozača i odvodi ga u kuću da se umije
3 Nada i suprug Dušan izlaze, pridružuje im se komšija Zoran. Zajedno pokušavaju da izguraju automobil na put. Pridružuju im se Nenad i vozač „škode“
4 Posle 10 minuta Dušan se okreće i vidi da iz prvaca Inđije nailazi manji kamion. Primećuje da krivuda putem i da ide prema njima. Svima viče: Bežite!
5 Svi trče prema kapiji. Nada Mitić se okreće, vidi da kamion udara u banderu i da ona pada na njih. Odguruje sina Nenada koji pada na klupu
6 Bandera Nadi pada direktno na glavu, a kamion udara u zaglavljenu „škodu“ i zaustavlja se. Nesrećna žena ostaje na mestu mrtva, pred očima sina i supruga
Zoran J. objašnjava da su se u kamionu, pored vozača M. S., nalazila dvojica muškaraca, kao i da su svi uspeli da izađu iz vozila i sačekaju policiju.
– Policajci su razgovarali s njima i odmah ih pustili, dok su M. S. uradili alko-test i priveli ga. On je sve vreme hladnokrvno stajao pored Nadinog tela, ni reč nije rekao, kao da se ništa nije dogodilo – priča Zoran.
Odgajila trojicu sinova
Naš sagovornik objašnjava da ga je nesreća veoma potresla, naročito jer je blizak s Mitićima, koji su mu prve komšije.
– Nada je bila divna žena, domaćica, odgajila je tri sina. Nikada nije radila jer je želela da se brine o deci, koju je zaista izvela na pravi put. Dušan je pričao da će uskoro u penziju i da će onda konačno provoditi dovoljno vremena zajedno. O njihovoj deci ne znam šta da kažem, divni mladi momci, završili školu, zaposlili se, a ovaj ih je zavio u crno i uništio im dom – kaže komšija.
Vozač u policiji
PIO SAM CELU NOĆ
M. S. (37), kome je određen pritvor do 48 sati, navodno je vozio pod dejstvom alkohola.
– On je imao više od dva promila alkohola u krvi kad je priveden. Navodno, ispričao je da je cele noći bio u nekoj kafani u Temerinu, nakon čega je pokupio dvojicu kolega i krenuli su kamiončićem da rade – kaže naš izvor upućen u istragu.
Navodno, živi u okolini Inđije, a nedavno ga je napustila supruga.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *