Namirnica koje čuvaju srce

Bademi, cimet i med samo su neke namirnice koje imaju blagotvoran učinak na kardiovaskularni sustav.
Zeleno lisnato povrće

  • Da zeleno lisnato povrće obiluje sastojcima koji blagotvorno utječu na zdravlje organizma nije nikakva tajna, a to je potvrdilo i osmogodišnje istraživanje talijanskih znanstvenika. Naime, žene koje zeleno lisnato povrće konzumiraju najmanje jedanput dnevno imaju smanjen rizik od srčanih bolesti za čak 46 posto. Koje sve namirnice jamče zdravlje kardiovaskularnog sistema, saznajte u nastavku!

Bademi

  • Osim što imaju blagotvoran učinak na kardiovaskularni sistem, bademi smanjuju rizik od dijabetesa što je svojedobno potvrdilo istraživanja znanstvenika Medicinskog fakulteta Sveučilišta u New Jerseyju.

Cimet i med

  • Cimet i med imaju blagotvoran učinak na kardiovaskilarni sistem. Naime, kombinacija ovih sastojaka smanjuje rizik od srčanog udara.

Maslinovo ulje

  • Maslinovo ulje liječi cijeli organizam, naročito ekstra djevičansko ulje koje se dobiva jednostavnim prešanjem i filtriranjem maslina pri čemu sadržaj blagotvornih sastojaka ostaje potpuno očuvan. Visoki postotak vitamina i nezasićenih masti blagotvorno djeluju na kožu. Osim toga, sprečava srčane bolesti i usporava proces starenja.

Brusnica

  • Blagotvorno utječe na srce i kompletan kardiovaskularni sustav, a smanjuje rizik od zloćudnih bolesti, primjerice od raka dojke i debelog crijeva. Brusnica normalizira rad jetre i bubrega i jača imunitet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *