Nema pokvarenije bake od nje: Ona ide na svaku sahranu u gradu, a razlog je nestvaran

Jedna stara baka od 65 godina koja se zove Tereza Dojl dolazi iz Engleske, a zapravo ima jedan veoma bizaran običaj. Taj običaj nikada ranije nismo čuli da neko može uraditi jer je to kao prvo veoma okrutno. Svi se pitaju kako je uopšte došla do te ideje. Radi se zapravo da ona dolazi na svaku moguću sahranu koja se nalazi u njenom gradu, dok to već radi 14 godina.

Sve to počinje od toga kada čuje da je neka osoba napustila svijet, a potom ova baka odmah ide na ispraćaj pokojnika. Svi pomisle da je ona kulturna i fina zbog toga što je došla na sahranu. Svim članovima koji su u bolu će ona izjaviti saučešće, ali kada završi sa svime time, onda dolazi razlog zbog čega je ona došla.

Ona samo čeka zakusku kako bi se dobro najela hrane, dok je ta hrana za sve one koji su došli na obred. Većinom čak uzme te hrane i malo za ponijeti jer ko zna kada će biti ponovo neka sahrana. Tereza se svima čini kao normalna žena, dok se ona oblači veoma kulturno i prikladno, te krene sa svojim biciklom na sahranu i negdje u blizini se presvuče u crnu odjeću, te zaputi prema obredu.

Ona uvijek zna sa sobom ponijeti vreću, te onda unutra stavi mnogo hrane i pića. Nije prošlo dugo vremena od kako su otkrili Terezu, te se ona branila na takav način da je rekla da će to nastaviti raditi i da je niko u tome ne može spriječiti. Tako je ona nastavljala ići na sahrane, ali je jedna porodica razočarala jer nije spremila nikakve hrane niti piča.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *