SHARE


Skoro 20 policajaca, jedan policijski kombi i jedno vatrogasno vozilo nalaze se ispred zgrade u Njegoševoj 65 na Vračaru.
Neko bi pomislio da je u toku akcija hapšenja ozbiljnog kriminalca, a u stvari se radi o iseljenju Snežane Petrović i njeno dvoje djece, desetomjesečnog Marka i petogodišnje Maše, te njihove bake.
Kako saznajemo, stan se vodi na Snežaninu svekrvu, a radi se o takozvanim “zaštićenim stanarima”. Oni su stan dobili, pa otkupili, ali je sada u postupku restitucije vraćen starim vlasnicima.
Njima, navodno, nije ponuđen neki drugi stan zauzvrat, na nekoj drugoj lokaciji. Situaciju je pokušao da razriješi i novi vlasnik stana koji je Petrovićima ponudio da se isele do nedjelje, ali oni tvrde da “nemaju gdje da odu”.
– Nemamo gdje da idemo. Imam penziju 10.000 dinara. Šta mogu da radim sa tim parama. Gdje da odemo – pita se Snežanina majka Dobrila.
Ipak, kombi za iseljenje je već stigao, a privatni izvršitelj Mirjana Dimitrijević želi da cijeli posao iseljenja bude obavljen u toku današnjeg dana.
Ispred Njegoševe 65 su stigli i službenici Gradskog centra za socijalni rad, ukoliko se ukaže potreba da preuzmu brigu o djeci. Takođe, tu je i oko 30 ljudi koju pružaju podršku Petrovićima i koji su trenutno blokirali Njegoševu ulicu.
Izvor: novi.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here