Niko ne zna riješiti zagonetku s ribama – to mnoge izluđuje! Možete li vi?!

U moru informacija na internetu – od kojih imamo korisne savjete, trikove, novosti koje želimo saznati – iz lokalne zajednice ali i svijeta, te tutorijala na Youtube stranici za razne stvari koje želimo naučiti… mogu se naći i mozgalice, koje mnogima nikad ne dosade.
Mozgalice su odlične da vježbamo pamćenje i jačamo svoje sposobnosti, a što ih više vježbamo i pokušavamo uraditi, to smo sve bolji u rješavanju zadataka i pronalaženju kreativnih rješenja. Stoga, izdvojite malo vremena da svako pomalo uradite neku mozgalicu!
Ipak, mnogi odustanu od mozgalica i ne žele ih raditi zato jer im djeluju teško – a ne znaju da mogu postati pravi stručnjaci u rješavanju, samo da vježbaju.
Ako ste i vi među onima koji vole rješavati razne zagonetke i mozgalice, onda će vas ova poprilično zainteresovati. Ova je mozgalica dosta teška (ili bar tako kažu neki korisnici) i upravo zato izluđuje mnoge!
Mislite li da ste ‘dorasli’ tom nivou da je možete riješiti vrlo lako?! Pročitajte je u nastavku!
Mozgalicu možete pročitati na slici ispod. Pokušajte je riješiti, a onda nam napišite u komentarima jeste li uspjeli.

Ako jeste – je li bilo teško riješiti je? Da li vam je uspjelo iz prve? Ukoliko ste razmislili malo bolje, onda vam sigurno i nije bilo tako teško. Ali, trebate obratiti pažnju na riječi.
Rješenje je zapravo veoma jednostavno i logično – i odgovor nam je sve vrijeme pred nosem!
Ribe se kao prvo, ne mogu udaviti zato što u vodi žive, što znači da se nisu udavile te ribe.
A onda, ribe nisu ni otplivati mogle zato što se zapravo u akvarijumu nalaze i ne mogu izaći nigdje niti otići van njega.
I kao treće – da su ribe uginule, ne bi izvan akvarijuma mogle biti.
Što nas dovodi do jedinog logičnog rješenja u ovoj mozgalici – tačan odgovor bi bio 10!
Kako vam se čini ova mozgalica?
(nostalgicno.info)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *