Odbio jer nisu krštena: Sveštenik NIJE HTIO da sahrani troje djece STRADALIH U POŽARU!


Sramota je da sveštenik nije hteo da sahrani decu jer nisu krštena. Shvatam ja razlog, ali to su mala nevina deca, koja još nisu ni stigla da se krste, kaže ogorčeni ujak dečice Dimitrije Bogoevski.
Osmomesečnu Isidoru, Nikolu (2) i Nikolinu (4) Ramadani iz Vajske pravoslavni sveštenik iz Bača nije hteo da sahrani i održi opelo na seoskom groblju jer deca nisu bila krštena, kaže ogorčeni ujak dečice Dimitrije Bogoevski.
– Sramota je da sveštenik nije hteo da sahrani decu jer nisu krštena. Shvatam ja razlog, ali to su mala nevina deca, koja još nisu ni stigla da se krste. Neko je od komšija pitao katoličkog sveštenika i on je odmah rekao da hoće, rekao je: „I da su kršteni i nekršteni, svi su isti pred Bogom.“ On čak nije hteo ni dinar jedan da uzme, od tuge, koliko mu je bilo žao dece. Veoma me boli, kao i sve nas – zaključio je ujak.
U Eparhiji bačkoj, na pitanje zbog čega sveštenik iz Bača nije hteo da održi opelo, đakon Miroslav nam je prvo rekao da nekrštenima ne može da se drži opelo, a kada smo rekli da su to deca, rekao je da sačekamo da proveri. Nakon provere samo nam je kratko rekao: „Nećemo se oglašavati.“
Ujak kaže da su zahvalni opštini Bač i Centru za socijalni rad, koji su snosili troškove sahrane.
Izvor: kurir.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *