Pitbul je čuo vrisak i potom dojurio do dječaka – vlasnik je ostao zaprepašten zbog onoga što je vidio


ZA PSE KAO ŠTO SU PITBULOVI ČESTO GOVORE KAKO SU TO AGRESIVNI PSI KOJI ĆE VAS NAPASTI I KOJI NISU SIGURNI ZA LJUBIMCE. IPAK, ONI SU KAO I SVI OSTALI PSI VELIKA MAZE.
Poznate su po tome što su jako privržene i što će vam pomoći u nekim situacijama kada vam je potrebna pomoć. Upravo takav pas je i ovaj HARLI, pitbul koji je odlučio da rizikuje svoj život kako bi spasio dječakov.
Zmija je bila u sebi, gdje i dječak, a sestra Harlijevog vlasnika je bila dirnuta kada je vidjela šta se desilo. Stejsi Raed Ingliš je odlučila da podijeli objavu na Fejsbuku
Dječak je navečer šetao sa Harlijem na povocu, dok je majka bila u automobilu. Dječak je u jednom trenutku skinuo povodac kako bi Harli mogao da njuši i istražuje. U jednom trenutku, svi su čuli da dijete vrišti, pas je odmah dojurio kao i porodica dječaka.
Vidjeli su da se Harli bori sa zmijom, a dječak je panično pobjegao prema maminom automobilu. Kasnije su vidjeli da je Harli ubio zmiju, spasio je dječaka od otrovnice. Harli je dobio ujed zmije, pa mu je i počela pjena na usta.
Harli je uspio da preživi zahvaljujući pomoću veterinarske ambulante, a ispostavilo se da se dječak spotakao od zmiju i da je Harli spasio višestrukih ujeda dječaka od zmije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *