Pivski kvasac čisti lice i uklanja akne

Pivski kvasac sadrži kalij koji ubrzava izbacivanje toksina iz tkiva. Sadrži velike količine bjelančevina, pospješuje regeneraciju tkiva, čuva elastičnost kože lica i pospješuje zarastanje rana.
Pivski kvasac pored mnogih ljekovitih svojstava ima blagotvorno djelovanje na zdravlje i ljepotu kože. Kvasac pomaže u borbi protiv akni, ekcema, upala i infekcija na koži.
Bjelančevine iz kvasca osiguravaju uspješnu opskrbu stanica kože kisikom, vitaminom B2 i B6 koji reguliraju lučenje loja, odgovornog za akne. Značajno je da sadrži i cink, željezo, fosfor, mangan, minerale koji su potrebni za zdrav i lijep izgled.
Napravite masku od pivskog kvasca, koja će koži lica vratiti zdravu boju. Dobra je za masnu i normalnu kožu, a možete da je koristite jednom nedjeljno. Po kašiku pivskog kvasca, mlijeka ili vode, mutite dok ne dobijete glatku smjesu. Ukoliko je neophodno dodajte malo vode, te na kraju iscjedite u smjesu malo limuna.
Prvo operite lice, pa razmažite masku u tankom sloju, ostavite da se osuši pa isperite. Ukoliko vas počne peckati, isperite je i ranije.
Izvor: Zanimljivosti u prolazu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *