PLAKANJE JE ZNAK ZDRAVOG SRCA, A OSOBE KOJE ČESTO PLAČU IMAJU POSEBAN KARAKTER!

judi se na različite načine s osjećajima, a isto tako ih i izražavaju. S plakanjem se uglavnom povezuje duboki osjećaj tuge.
Prema psiholozima plač je dobar i zdrav, a osobe koje puno plaču su posebne. Sljedeći put kad budeš na

rubu suza, sjeti se ovih nekoliko stvari o plakanju.
Plakanjem smanjuješ stres – ako si osoba koja lako puša emocije van, onda ćeš se lakše nositi s teškim životnim situacijama. Nakon što “otplačeš svoje”, osjetit ćeš olakšanje i bit ćeš u stanju jasnije sagledati situaciju koja ti je natjerala suze na oči.

SUZE SE RAZLIKUJU, OTKRIJ KAKO
Pokazuješ da se ne bojiš vlastitih osjećaja – plakanje je također znak da se ne bojiš onoga što osjećaš. Plakanje je znak da prihvaćaš svoju ranjivost i osjećajnost. To je znak da si snažna osoba i

da stvari nazivaš pravim imenima. Plakanje je također znak zdravog srca i mozga.
Pokazuješ koliko si hrabra – osobe koje pokazuju svoje emocije su hrabre i autentične. Važnije im je da žive svoju istinu, nego da brinu što će drugi pričati o njima. Osim toga znaju da bi i drugi rado češće pokazali svoje prave osjećaje (makar i kroz suze), ali se ne usude jer moraju održavati sliku o sebi koju su stvorili.
ČEMU SLUŽE SUZE?

Plakanje pomaže uspostaviti ravnotežu – kad prihvatiš svoje osjećaje, a plakanje je dio procesa prihvaćanja, lakše ćeš otpustiti osjećaje koji te tište.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *