PROBUDILA SE SA IZBOČINOM ISPOD OKA: Kad se ona preselila u GORNJU usnu, ljekar joj je saopštio UŽASNU STVAR!

rvo joj se pojavila ispod oka,  a dvije sedmice kasnije joj je došla do usana…

”Washington Post” pisao je o ženi, koja ima 32 godine porijeklom iz Rusije. Jednog jutra probudila se sa izbočinom ispod lijevog oka, da bi joj kasnije prešla na gornji kapak i na kraju mjesto našla u gornjoj usni. O toj izbočini nšta nije znala, osim što je malo svrbila, a nije boljela.

Fotografisala je svoje lice i šetanje ”grudvice”, da bi kasnije posjetila ljekara koji je stanje predstavio alarmantnim i ona je odmah morala na operaciju.

Hirurg joj je iz lica izvadio dugog bijelog crva. Ispostavilo se da je u pitanju Dirofilaria repens, parazit koji joj je izazvao tešku infekciju.

Na svu sreću, tu je kraj njenim mukama – parazit je izvađen, a ona se oporavlja.

2

Dirofilaria repens?

Riječ je o parazitu koji uglavnom muči pse, mačke i druge životinje mesojede. Na ljudima se teže nalazi, a kada se to desi, obično se to dogodi zbog ujeda komarca.

Kada se infekcija desi ljudima, prvi simptom je izbočina na nekom dijelu tela, ne mora da bude lice. Ne šteti osim što izaziva otečenost.

komarac-1-580x290

Kako bi ste spriječili ovog parazita da vas napadne, jedino što možete da uradite jeste da pokušate da izbjegavate komarce.

Komarci koji prenose ovog parazita žive u Evropi, Aziji i Africi.

maxresdefault

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *