Riješite se anemije, popravite krvnu sliku te regulišite povišene trigliceride i holesterol!!


Ovaj narodni lijek i dodatak ishrani osmišljen je i isproban kao kombinacija najboljih istočnjačkih sastojaka pomješanim sa tradicionalnim pekmezom od kiselih jabuka koji se pravi i u našim krajevima. Možete ga koristiti za jačanje krvi i imunog sistema a njegovim konzumiranjem nadopunićete nedostatke minerala i vitamina u organizmu na potpuno prirodan i zdrav način
Za izradu ovog sjajnog pripravka potrebni su vam sljedeći sastojci:
1 kg pekmeza od divljaka
200 gr sjemenki susama
200 gr sjemenki lana
200 gr sjemenki čurokota
50 gr kurkume
Sjemenke samljeti ( najbolje u mlinu za kafu ) i pomijesati sa pekmezom i kurkumom i ostaviti par dan da odstoji i uzimati po 1 kašiku svako jutro.
Smjesu možete koristiti za probleme sa jetrom , njeno čišćenje i regenraciju, za jačanje imunog sistema, za poboljšanje krvne slike i probleme sa anemijom, odnosno manjkom željeza, za poboljšanje i oporavak probavnog sistema, za regulaciju povišenih triglicerida i holesterola. Posebno se preporučuje kod neadekvatne ishrane gdje je možete koristiti za jačanje organizma umjesto različitih hemijskih multivatiminskih dodataka. Umjesto da koristite tablete sa mineralima i multivitaminima uzmite jednu ili dvije kašike ove prirodne mješavine za jačanje organizma. Ukoliko se generalno osječate loše, slabo i isrcpljeno , ako ste stalno umorni ovaj narodni lijek je idealan za vas.
Pekmez od jabuke godinama je poznat kao izuzetno prirodno sredstvo za poboljšanje probave, krvi i povećanje željeza kod ljudi koji pate od anemije. Jabukov pekmez jača imunitet te pomaže pri regulaciji šečera u krvi i radu štitne žlijezde.
Mješavina sjemenki pozitivno će uticati na vašu probavu i čišćenja jetre. Sjemenke su prepune minerala koji će ojačati vaš imuni sistem i organizam a korisne masnoće iz njih će nakon redovne upotrebe regulisati vaše trigliceride i holesterol.
Smjesa je prepuna sastojcima kao što su kalcijum, željezo, bakar, proteini i mono zasićene masnoće iz sjemena susama, vitaminima a posebno B kompleksom te magnezijumom, kalcijumom, željezom i bakrom iz sjemena čurukota te omega 3 masnim kiselinama i vlaknima iz sjemena lana.
Kurkuma je najpoznatiji Indijski začin i prirodni lijek kroz istoriju. To je zlatno žuti sastojak koji daje boju indijskom kariju. Postoje mnogobrojne studije na zapadu, koje se provode zadnjih 20 godina, a koje su potvrdile gotovo nevjerovatnu ljekovitost i blagotvornost kurkume. Najznačajniji efekti kurkume su njeno antiupalno i posebno antikancerogeno djelovanje. Radi se o jednoj od najpotentnijih antikanceorgenih biljaka.
Za ovu smjesu možemo slobodno reći da se radi o super kombinaciji 5 sastojaka koji predstavljaju najzdravije od najzdravijih prehrambenih sastojaka na planeti.
Ukratko smo spomenuli samo neke od koristi ovih 5 super zdravih sastojaka koji čine bazu ove smjese. U narednom periodu na stranici zdravljebezdoktora.com pisaćemo detaljno o pojedinačnim blagodetima svakog od sastojaka i njihovom kombinovanju u različitim narodnim lijekovima.
Doktor za sve

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *