SHARE

Kako je ranije saopštila porodica, malo će se od pravila odstupiti na dženazi legende narodne muzike, kako bi ga dostojanstveno ispratili svi koji su ga voljeli.

Sinan Sakić sahranjen je u Loznici – svom rodnom mjestu. U porodičnoj kući Sakića okupio se veliki broj prijatelja, poštovalaca njegovog djela i lika i kolege da bi na vječni počinjak ispratili pjevača.

Iz porodice su ranije saopštili da Sinan neće biti rigorozno sahranjen u skladu s muslimanskim običajima, nego će se malo od pravila odstupiti. Dženazi su naime, prisustvovale kćerka Đulica i supruga Sabina, a odstupalo se od pravila i da bi ga dostojanstveno ispratili svi koji su ga voljeli. Inače, samo muškarci prisustvuju na dženazi.

Kao što je pripadao za života svima koji lijepu muziku vole i zadnji pozdrav legendi muzike biće za sve poštovaoce i prijatelje otvoren, bez obzira na vjeroispovijest i pol, dok će po načinu ukopa biti ispoštovani islamski običaji, navedeno je u saopštenju za javnost.

Pred porodičnom kućom na dan sahrane, a u kojoj se njegovo tijelo nalazilo, okupile su se brojne komšije, porodica, kolege i prijatelji.

Prvi koji je u porodični dom stigao bio je Dragan Kojić Keba sa ženom Oljom.

Ne znam kako ću ja bez njega…Mog tate više nema – rekla je u suzama Đulka, Sinanova kćerka.

Mile Kitić i Dragana Mirković došli su na sahranu sa članovima čuvenog benda ‘Južnog vetra’.

Šaban Šaulić došao je direktno na groblje, kao i Mina Kostić, Džej Ramadanovski, Adil Maksutović i Hasan Dudić.

Poznati pjevač preminuo je u 62. godini života 1. juna, u beogradskom stanu na Dorćolu nakon što je izgubio dugu borbu sa zdravstvenim problemima.

 

 

Kosu nije prala punih mjesec dana – Italijanka opisala šta se desilo nakon tog eksperimenta

Dotužilo joj stalno prati kosu, pa je odlučila isprobati eksperiment tokom kojeg cijeli mjesec nije prala kosu – i kaže da je prva sedmica bila užasna, a nakon tog vremena..

Na ovu ideju je došla jer joj je dotužilo da svaki dan pere kosu kako bi postigla željeni izgled, pa joj je kosa ubrzo postala masna i prljava i čak se promijenila boja – od svijetle do tamne nijanse. Zbog toga je odlučila podijeliti svoje iskustvo na internetu.

Tvrdi da je prva sedmica bila užasna. Kosa je sve više bila masnija, a nakon trećeg dana kosa je počela brže rasti. Tokom tog perioda, ljudi kažu da se ne osjećaju ružno, ali kosa postane teška i uglavnom je vežemo.

Italijanka Margaret kaže da je prala kosu sa čajem od kamilice, nekoliko puta.

Ali, samo se poboljšavao miris – a i dalje je kosa izgledala masno. Margaret se brinula da se nešto desilo njenom tjemenu, ali ustvari je sve bilo uredu. Mislila je da je bliža sposobnosti da se riješi šampona za kosu, nakon svega što je uradila tokom eksperimenta.

Ipak, nakon mjesec dana posmatranja svoje masne i prljave kose, odlučila je oprati kosu sodom bikarbonom, umjesto da ode i kupi šampon. Pomiješala je sodu bikarbonu i vodu u omjeru 3:1 i bila je oduševljena rezultatom. Soda bikarbona je pokupila svu masnoću, ali je isto tako i savršeno očistila kosu i pružila joj željeni sjaj.

Zamislite da vi ne perete kosu cijeli mjesec, da li biste izdržali ili se nikako ne biste usudili na ovaj eksperiment?

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here