Sarajevo: Osumnjičeni za pedofiliju izvršio samoubistvo


Pritvorenik Kazneno-popravnog zavoda Miljacka u Sarajevu izvršio je sinoć samoubistvo, potvrđeno je za N1 iz Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Kako je potvrđeno iz Tužilaštva, radi se o osobi inicijala S.D, potvrdila je Azra Bavčić, portparolka Tužilaštva. Radi se o muškarcu kojeg su prije tri dana u večernjim satima uhapsili policijski službenici Federalne uprave policije, Odsjek za kompjuterski kriminal.
Podsjećamo, u sklopu navedenih aktivnosti, a na osnovu Naredbe Općinskog suda u Sarajevu izvršen je pretres objekta na području općine Novi Grad Sarajevo, te je uhapšena jedna osoba iz Sarajeva incijala S. D. (1970. godište), isti se dovodi u vezu sa krivičnim djelom „Iskorištavanje djeteta ili maloljetnika radi pornografije“ iz člana 211. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.
Prilikom pretresa stana koji koristi osumnjičeni pronađeno je u računaru blizu 10.000 fotografija i video snimaka sa seksualno eksplicitnim sadržajima na kojim su akteri djeca od četiri godine pa na više. Više informacija o ovom događaju bit će objavljeno naknadno.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *