SHARE

lab

PH nivoi u krvi mogu ili izlečiti karcinom ili biti njegov uzrok

Naučnici su otkrili jedan definitivan uzrok karcinoma. Ono što je interesantnije je to što to istovremeno može biti i lek. Rezultati su pokazali da je acidična krv savršeno tlo za razvoj kancerogenih ćelija.

Karcinom se hrani glukozom koje naše telo unese i razvija se u acidičnom okruženju koje stvaramo. Održavanjem blago alkalnog okruženja ćelije karcinoma tokom vremena odumiru, tako da zapravo vi time sprečavate razvoj karcinoma i drugih potencijalnih bolesti. Regularan tretman protiv raka uključuje hemoterapiju, zračenje i teške lekove.

Ono što pacijenti ne znaju je da su ove terapije kontraproduktivne jer povećavaju nivo kiselosti u telu. Ova terapije možda i uništi ćelije raka ali će takođe uništiti i zdrave ćelije, što čini telo još osetljivijim. Određene promene u ishrani su najefikasniji i najzdraviji metod eliminisanja karcinoma i mogućeg rizika od oboljenja.

Ovo je kratka lista pojedinih acidičnih i alkalizirajućih namirnica, stoga možete napraviti svoj izbor u pogledu sprečavanja i tretiranja karcinoma.

Acidične namirnice

Kukuruz

Sočivo

Borovnice

Šljive

Suve šljive

Svo zrnevlje

Leblebija

Sve vrste mesa

Sve vrste sireva i mlečnih proizvoda

Alkalizirajuće namirnice

Brokoli

Šargarepa

Prokelj

Beli luk

Fermentisano povrće

Zelena boranija

Grašak

Kelj

Spanać

Paradajz

Kiselost i alkalnost supstance se meri pH skalom koja varira od 0 do 14. Vrednost pH od 0 do 7 je kisela, dok je svaka veća vrednost alkalna ili srednja.

Kancerogene ćelije ne mogu da prežive ukoliko je vaša pH vrednost iznad 7,5. Karcinom je metabolična bolest i često je rezultat loše i nepravilne ishrane. Kancerogene ćelije bukvalno jedu glukozu i dišu kiselinu. Glukoza je zapravo šećer. Većina namirnica koje jedete redovno su vrlo acidične i povećavaju nivo glukoze u vašem telu.

Webtribune.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here