ŠEST RAZLOGA ZAŠTO BISTE SE TREBALI TUŠIRATI NAVEČER, A NIKADA UJUTRO


Tijekom dana na koži lica skupljaju se ulje i prljavština s kojima na kraju legnete na jastuk. Dakle, trebali biste se otuširati prije spavanja, a lice oprati s proizvodima koji u sebi imaju cink. Takvi proizvodi sprečavaju nastanak prištića i akni.
Dobro je za borbu protiv alergija
Ako patite od sezonskih alergija, poslušajte! Pelud i ostali alergeni skupljaju se na koži, kosi, odjeći… Pa ako se ne otuširate prije spavanja, sve to će se preseliti i na vaše plahte na krevetu i nećete se naspavati ako cijelu noć budete šmrcali i kihali.
Tuširanje prije spavanja opušta
Znanost je potvrdila da toplina smanjuje tjeskobnost i stres te potiče opuštanje. Logično je, jer kad uskočimo u tuš nakon cijelog dana i pustimo toplu vodu da teče, nekada imamo osjećaj kao da je odstranila cijeli stres od tog dana. Isto je i s kupkama.
Imat ćete ljepšu kožu
Hormon rasta i spolni hormoni aktivni su tijekom noći, a oni su zaslužni za lijepu kožu. Važno je da s nje skinete sve što bi moglo poremetiti normalan rad ovih hormona prije spavanja.
Na jastuk ćete prenijeti bakterije
Znanstvenici tvrde da se u kosi skuplja više bakterija nego što možete zamisliti. Pa ako u krevet idete neoprane kose previše noći za redom riskirate nastanak akni i drugih problema na koži lica.
Bolje je za kosu
Još malo o kosi… Ako operete kosu navečer, možete leći u krevet i s vlažnom kosom, pogotovo ako je kovrčava. Probudit ćete se s mekšom i zdravijom kosom.
Samo tjedan dana pokušajte preokrenuti rutinu, pa vidite što će se dogoditi.
Izvor: haber.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *