Sipao je sirće u vodokotlić: Trik koji će vam olakšati život! (VIDEO)

Umesto da koristite štetne hemikalije za čišćenje kupatila, iskoristite prirodne proizvode koje imate u svom domu.

Na primer, od 3 kesice crnog čaja i čaše vode možete da napravite efikasno sredstvo za čišćenje ogledala ili stakla. Sipajte čaj u bocu sa raspršivačem  A umesto krpe možete da iskoristite obične novine. Postupak možete da ponovite dva puta.

 

Niko ne voli da riba kadu ili tuš kabinu, ali to mora da se radi. Da biste sebi olakšali taj posao, napravite mešavinu od pola mere destilovanog sirćeta i pola mere deterdženta ili sličnog proizvoda. Brzo i jednostavno rešićete se upornih mrlja i buđi.

 

Ako želite da uklonite mrlje od vode na slavini, samo ih protrljajte limunom. Kiselina u limunu “razbiće” osušene fleke od vode i pri tom nećete da naškodite koži svojih ruku. Ukoliko su u pitanju veće fleke, obmotajte slavinu krpom i natopite je destilovanim sirćetom, pa ostavite da odstoji 30 minuta. Za najupornije fleke na nedostupnim mestima možete da koristite staru četkicu za zube.

 

Foto: Printscreen Youtube / HouseholdHacker

Držač za četkice i pastu za zube možete da očistite u mašini za sudove, ukoliko je u pitanju keramička posuda.

Kada sledeći put budete čistili wc šolju, upotrebite sirće. To je najjednostavnije ekološko rešenje koje ubija bakterije i buđ. Prvo u vodokotlić sipajte sirće, a zatim raspršivačem nanesite na dasku od wc šolje. Na kraju natopite toalet papir sirćetom i stavite ga u ivice šolje na nekoliko minuta.

 

Foto: Printscreen Youtube / HouseholdHacker

I ne zaboravite četku za wc, koju možete da natopite bilo kakvim sredstvom za čišćenje. Za detaljnije uputstvo pogledajte snimak:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *