SPAVAO JE SAMO 5 SATI DNEVNO: Nakon 7 dana evo šta se desilo!

Na kraju ove male avanture jee rekao da je shvatio koliko je ključna količina spavanja.

Ryan Bergara je dio osoblja “Buzzfeed Motion Pictures” i bio je početkom aprila kada je izabrao da se izbori protiv neodoljivog poduzimanja razmjene planova spavanja. U ovom trenutku, gotovo svako zna o prirodnim prednostima sna, osim osjećaja osnaženog, ponovo uspostavljenog i energiziranog prema početku dana.

Dok velika većina nas spava “monofazijski uzorak”, a mi spavamo osam sati, a nakon toga ostaje budan za ostalih 16, nekoliko naroda, na primjer, oni u Latinskoj Americi, sudjeluju u raznim dizajnima. U Latinskoj Americi, pojedinci koriste “dvofazni” drijemajući dizajn gdje spavaju 5 do 6 sati, a nakon toga imaju 30 do sat i pol pauze gdje mogu spavati ili odgoditi.

capture687

Budući da je to bilo moguće, Ryanu je trebalo znatno teže ispitivanje, a zauzvrat je zauzeo ‘polifaznu’ strategiju spavanja. Cilj polifaznog dizanja drijemanja je odvajanje spavanja u bilo koji broj gruda što se može razumno očekivati ​​imajući na umu krajnji cilj nadograditi mjeru vremena upozorenja. Ryan je odlučio razgovarati s Jacksonom Nexhipom, koji je tvorac Polyphasic Sleep i Productivity, da bi dobio njegovo tumačenje polifaznog sna.

Ovaj plan spavanja poznat je kao ‘Svaki’, a u svakom je slučaju svaki dan dodao nešto više od pet sati spavanja. Najsjajnija vrsta polifaznog spavanja je ‘Uberman’.

2581

U svakom slučaju, unatoč Ryanovoj raspravi s majstorom spavanja na UCLA-i, dr. Alon Avidan, koji je rekao da je potrebno najmanje sedam sati spavanja za čovjeka, Ryan je ipak odlučio pokušati ‘Everyman’ plan spavanja. Njegovo viđenje glasi: “Dan 1 i Dan 2 bili su posebno teški za mene. Do 2. dana bilo je teško dobiti energiju za izradu ili dovršavanje svakodnevnih funkcija. Dr. Avidan me upozorio na kratkoročne učinke, kao što su sporiji reakcijski put, problemi s pamćenjem, kognitivni problemi, nedostatak kreativnosti i povećana razdražljivost.

3434

Do 7. dana, Ryan je trebao ‘iskoristiti’ i srušiti se zbog dodatnog sna. Objavio je da se počinje razboljevati i da mu je oštećenje noge iz rec centra samo nije pokazalo znakove poboljšanja zbog nedostatka sna. Naposljetku je rekao da je shvatio koliko je ključna količina spavanja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *