SHARE

U teškim uslovima major Slaviša Ivanović izveo je uspon na Zapadni Elbrusgranice.

Major žandarmerije iz Niša Slaviša Ivanović (49) osvojio je vrh Evrope, Zapadni Elbrus na Kavkazu, koji se nalazi na visini od 5.642 metra nadmorske visine. Osvajanje najvišeg vrha Evrope i Rusije pokazuje da za srpske policajce ne postoje granice.

– Iz Beograda sam preko Istanbula stigao do Mineralnih voda u Rusiji na Kavkazu, a zatim do Treskola. Imali smo tri aklimatizaciona vrha iz baze u planinarskom domu Garabasi. Na završni uspon krenuli smo u 1 sat ujutru 29. maja i za deset i po sati izašli na Zapadni Elbrus po snegu i večitom ledu koji je okovao ovu planinu. Na samom vrhu duvao je vetar koji se pretvorio u oluju sa snegom. Povratak je bio izuzetno težak, vidljivosti od samo nekoliko metara – poručio je sa vrha Evrope i Rusije major Ivanović kolegama.

Teški uslovi i na silasku Foto: Promo/Policijski sindikat Srbije

– Uvek ćemo pomagati ovakve i slične poduhvate. Srpski policajci iznova dokazuju kako mogu da izdrže i najteže izazove. Majoru Ivanović je na pravi način predstavio ne samo srpsku policiju, već i državu Srbiju – čestitao je Veljko Mijailović, predsednik Policijskog sindikata Srbije njihovom članu.

(Telegraf.rs)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here