Stavite ruke u ovaj položaj i riješite se nervoze i viška kila

Surya Mudra je pozicija ruke koja pomaže u čišćenju organizma od raznih toksina i poboljšava probavu. A masiranje dlana kružnim pokretima će pomoći kod anksioznosti…

Ruke nisu samo “praktični alat” za obavljanje svakodnevnih zadataka, one su puno više od toga. Na jedan, neočekivani, način čak mogu pozitivno utjecati na zdravlje cijelog organizma. Istraživanje provedeno 2008 godine na Sveučilištu u Minessoti je otkrilo da refleksologija, ili pritisak na određena područja ruke, utječe na ljudsko tijelo i um – potiče opuštanje, smanjuje bol i ima pozitivni učinak na smanjenje anksioznosti i depresije.

Jedna od najsnažnijih stvari koje čovjek može napraviti za dobrobit svojeg organizma, a uključuje rad rukama, je moćna pozicija ruke Surya Mudra,inspirirana jogom, a čiji cilj je ubrzati metabolizam i poboljšati probavu. Praktikanti ove tehnike smatraju da također pomaže kod gubitka apetita i liječi nisku temperaturu krvi.

Surya Mudra pozicija – Palcem pritisnite prstenjak na dlan, dok ostala tri prsta ostavite u izduženom položaju. Držite ga 45 minuta ili ako ne možete izdržati toliko dugo, tri puta dnevno po 15 minuta držite prste u tom položaju.

Ako imate problema s anksioznošću, refleksolozi savjetuju da pritisnete palac jedne ruke drugom rukom i držite u tom položaju oko 5 minuta.

Pridržavanje drugih prstiju uz dlan pomoću druge ruke može pomoći smanjiti osjećaj straha (kažiprst), bijesa (srednji prst), tuge (prstenjak) i stresa (mali prst).

Ako se loše osjećate, imate vrtoglavicu ili ste pod stresom, refleksologija savjetuje da se kružnim pokretima masira dlan te istovremeno duboko diše.

Izvor: 24sata.hr

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *