SHARE

Nekada se ne možemo sami sjetiti nekih stvari, a kada se ne informišemo dovoljno, onda se počnemo pitati za šta nešto trebamo koristiti ili zbog čega je to neobično. Bijeli luk je namirnica koja je veoma zdrava, te je ona napunjena sa brojnim ljekovitim svojstvima. U sebi ima antibakterijsko, te antigljivično, antiupalno ali i dosta drugih ljekovitih svojstava. Bijeli luk trebate koristiti stalno, ali u normalnim količinama.

Ni u čemu ne trebate pretjerivati, pa tako ni s ovom namirnicom. Bijeli luk je mnogo dobar za liječenje respiratornih tegoba, te može očistiti arterije ili izlječiti probleme sa jetrom. Njega možete jednostavno dodavati vašoj hrani, a to bi trebalo najviše da bude dva čehna i ne više. Kada imate probleme sa probavnim sistemom, onda je najboljete da u tom periodu izbjegavate bijeli luk jer ćete ga teško svariti.

Isto tako možete napraviti jednu smjesu sa limunom i medom, a koja je zadužena za uništavanje ćelija raka. Bijeli luk je moguće da koristite u kozmetičke svrhe također. Ipak, pored svega toga je jedna žena ispričala da ona stavlja bijeli luk ispod jastuka svoga sina. To nije nikome bilo jasno i svakog je zanimalo zbog čega to tačno radi.

Razlog zbog kojeg je ona stavljala bijeli luk ispod jastuka je zbog toga što je njeno dijete imalo respiratorne tegobe koje su bile uzrokovane grinjama, a to nije bio mali problem. Bijeli luk je polako uništavao te grinje i dijete nije imalo nikakvih problema sa tim, a mi nikada ranije nismo čuli za taj neobičan način.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here