SHARE

Svi mi želimo imati lijepu i njegovanu kosu. Mnoge cure često koriste razne hemijske preparate kako bi to postigle,pa time izazovu više štete nego koristi.

Ono što još šteti kosi jeste peglanje. Time spaljujete kosu jer je podvrgavate temperaturama od 200 stepeni. Zato smanjite sa peglanjem i uništavanjem kose.

Okrenite se malo prirodnim preparatima. Npr. žara je veoma dobra za kosu, pa je možete prati njome, ali i sirutkom.

Osim toga, kari je također dobar za kosu. Da, kari koristimo kao začin u ishrani, a za kosu je veoma dobro lišće karija.

Možete napravite maske od lišća karija.

Za poticanje rasta kose, pomiješajte šaku listova karija i jogurt. Nanesite smjesu na kosu, ostavite 20 minuta, a zatim isperite.

Za oštećenu kosu, stavite kari na kosu, posebno na tjeme. Tj, napravite smjesu od njegovog lišća. Kako biste smanjili njeno opadanje, uzmite 3 lista karija, ustitnite i pomiješajte sa nekoliko kapi mlijeka.

Još jedna metoda jeste da pomiješate malo kokosovog ulja i nekoliko listova karija i zagrijavate u malo vode. Ztaimnanesite na kosu i, ostavite nekoliko minuta, pa isperite.

Kari je inače bogat vitaminima, posebno vitaminima B kompleksa i zato ga što više koristite. Jača imunitet, ima antikancerogeno djelovanje kao i kurkuma. Možete napraviti i čaj od njegovog lišća i piti,a možete ga koristiti i kao začin.

(megagiga.info)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here