Treće oko: Ogromna neiskorištena moć u nama – Kako ga otvoriti i koristiti

Smješteno između obrva i korijena nosa, treće oko se smatra središtem naše duše u budnom stanju, a djeluje na našu intuiciju, duhovnost, predviđanja i sjećanja, prenosi astral.

U istočnoj, ali i zapadnoj kulturi treće oko se povezuje s intuicijom, vidovitošću, duhovnošću i mnogim paranormalnim pojavama. I danas mnogi hindusi nose tilak (znak od gline Gange na čelu) koja ima mistično značenje i predstavlja treće oko. Da treće oko nije izmišljena fikcija, svjedoče i crteži na čelima drevnih bića iscrtanih na zidovima pećina i skulpturama u budističkim hramovima. Istraživači koji se bave tim fenomenom smatraju da treće oko predstavlja memoriju izvanzemaljskih ljudskih predaka, odnosno bogova.

Treće Oko je direktno povezano sa šestom čakrom i pinealnom žlijezdom.

Kod normalne osobe, pinealna žlijezda je atrofirana i neaktivna. Ljudi su stoljećima bili odsječeni od meditacija moći gdje energija cirkulira te je puno dijelova ljudske duše prestao funkcionirati što je rezultat religijskih dogmi.

Treće oko sadrži posljednja tri čvora. Kad se ti čvorovi otvore i energija poteče, krunsku čakru je lako otvoriti. Treće oko omogućava astralnu projekciju. Kroz treće oko astralne slike se prenose u mozak. Također je važno u telepatiji, te je osjetljivo na usmjeravanje energije.

Ono u kombinaciji sa šestom čakrom kontrolira vid, sinuse i kožu. Sa trećim okom možemo vidjeti aure, proricati i vidjeti energiju. Pinealna žlijezda i šesta čakra su iza njega.
Šesta čakra je gdje se ida i pingala zmije susreću. Kad kundalini dosegne šestu čakru otvara zadnja tri čvora. Bljesak svjetla se obično iskusi kada se ovo dogodi.

Otvaranje trećeg oka je veliki korak u svjesnosti.

Šesta čakra indigo plave boje

Treće oko ima i univerzalnu mitološku povijest. To je srednje oko Šive, oko Horusa u egipatskoj tradiciji, Kiklopa i roga jednoroga. U duhovnom smislu, ono se nalazi u sredini obrva iznad korijena nosa. Središte je naše duše u budnom stanju i djeluje na intuiciju, predviđanja, ali i na sjećanja, sposobnost vizualizacije te razumijevanje mentalnih pojmova. Nazivano i okom mudrosti, treće oko zapravo predstavlja šestu, odnosno čeonu čakru koja je indigo plave boje.

Treće oko je zapravo žlijezda epifiza u mozgu?

Većina medicinskih stručnjaka koja je proučavala treće oko smatra da je zapravo riječ o epifizi, žlijezdi smještenoj između dvije moždane hemisfere. Određene stanice unutar epifize nalikuju na fotoreceptore oka, a osim toga, epifiza izlučuje i melatonin. To je hormon koji se smatra kemijskim prethodnikom snova, iskustva blizu smrti, meditacije, vizije i drugih oblika svijesti.
Povezan sa simpatičkim živčanim sustavom, treće je oko (odnosno epifiza) uspostavljalo vezu s voljnim dijelom živčanog sustava i na taj način davalo čovjeku uvid u “više svjetove”. Postoje teorije koje kažu da ćemo tu žlijezdu svi ponovno aktivirati kad čovječanstvo dosegne stupanj duhovnosti kakav je nekad postojao. Znanost do danas nije objasnila pravu ulogu atrofirane žlijezde, iako neka istraživanja pokazuju da je njezina uloga u duhovnom životu čovjeka znatna.

Epifiza – sjedište duše

Kroz stoljeća su filozofi, mudraci i duhovni učitelji epifizu povezivali s trećim okom čija percepcija nije zamagljena ni ograničena fizičkim osjetilima. Francuski filozof Rene Descartes u svojim je djelima naglašavao važnost epifize nazivajući je “sjedištem duše” i “dijelom tijela u kojem duša izravno obavlja svoje funkcije”. Zanimljivo je što je Descartes upotrijebio upravo izraz “sjedište duše” kako bi opisao epifizu.
Naime, postoji uska veza između pojave duše u tijelu prema učenju raznih duhovnih tradicija i oblikovanja epifize. Utvrđeno je da se epifiza počinje stvarati u fetusu 49 dana nakon začeća. Prema učenju tibetanskih budista zapisanom u “Tibetanskoj knjizi mrtvih”, upravo je toliko vremena potrebno da duša nakon smrti i izlaska iz jednog tijela provede u bestjelesnom stanju prije nego što uđe u drugo tijelo.

Slijede tehnike otvaranja…

Kliknite na stranicu broj 2 i pogledajte kako aktivirati treće oko

( 1 ) – ( 2 ) – ( 3 )

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *