SHARE

Možda će vam se sve ovo učiniti malo previše, ali organizirana kućanica kaže da je sve stvar navike

Ako imate jednog školarca, znate što su užurbana jutra i iscrpljujuće noći. A tek kad to pomnožite s tri… Jedna majka odlučila je dovesti u red svoje troje djece tako što je osmislila nekoliko organizacijskih trikova uz koje školska godina prolazi s daleko manje stresa. Katrina Springer, poznata kao The Organised Housewife, vjeruje kako organiziran dom počinje s rutinom.

Popis obveza na vidljivom mjestu

Jedna je od najvažnijih stvari – napraviti popis obveza, tako da ne nosite sve u glavi jer su zapisane na papir i odmah se čini da ih je manje. “Kad vidite svoje zadatke crno na bijelo, to vam pomaže da postavite prioritete, fokusirate pažnju na bitno i sjetite se što sljedeće trebate”, rekla je Springer za Mamamiju.  Savjetuje da popise napravite u živim bojama i grafikama, zbog čega će izgledati zabavnije za cijelu obitelj, uključujući i najmlađe.

 

Organizirana kućanica kaže kako popis obveza može podrazumijevati sve – od podsjetnika za vas i vašeg partnera do zadataka za djecu. Popis možete osmisliti kao igru pogađanja ili slovkanja – tako da ujedno bude interaktivno i edukativno. Također predlaže da na hladnjak stavite mjesečni kalendar kako bi u svakom trenutku svi članovi obitelji imali uvid u nadolazeća događanja.

Plan obroka, školske užine, pranja rublja…

Popis namirnica još je jedan odličan način da organizirate sve što trebate na jednom mjestu. Tako štedite vrijeme i novac kad odete u kupovinu. Springer radi i plan obroka, tako da u nabavku namirnica ide samo jednom tjedno i kupuje sve odjednom za cijeli tjedan. Kad ste sve to obavili, napišite jelovnik za taj tjedan i istaknite ga negdje u kuhinji. Zaposlena majka kaže kako na taj način sprječava da djeca stalno ispituju što je za večeru.

Što se djece tiče, ona savjetuje da sve školske potrepštine držite na posebnom, odvojenom mjestu, a popis zadataka za školu također stavite na hladnjak ili neko drugo vidljivo mjesto. Springer uvijek stavlja školske torbe svoje djece na isto mjesto tako da ona nikad ne zaborave gdje su im stvari. Kutiju sa školskom užinom također drži na istom mjestu. Osim plana obroka i popisa namirnica, Springer radi i plan školske užine te plan pranja rublja jer želi izbjeći nakupljanje svega za vikend.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here