Uklonite bijele mrlje na koži (VITILIGO) u nekoliko koraka sa OVIM prirodnim sredstvom!

Vitiligo je kožna bolest koja se manifestuje gubljenjem boje na pojedinim mjestima, tj. pojavljuju se bijele fleke. Ipak, nemojte očajavati jer te fleke možete učiniti manje vidljivim koristeći ove namirnice:
Kokosovo ulje je jedno od najzdravijih ulja, a ima antibakterijska i antigljivična svojstva. Dobro djeluje i na kožu,a možete ga nanijeti na zahvaćena područja, 2-3 puta dnevno.

Đumbir pomaže cirkulaciju i utiče na proizvodnju pigmenta melanina. Izrežite par kriški đumbira i nanesite na kožu, dok se ne osuši.
Ponavljajte postupak 1-2 puta, nekoliko sedmica. A možete napraviti i ekstrakt od krojena i pomiješati sa svježom nanon i piti nekoliko sedmica.
Jabukovo sirće je također korisno u ove svrhe. Uzmite istu količinu vode i ovog sirćeta i pomiješajte, a zatim nanesite na kožu 2 puta dnevno, mjesec dana ili uzimajte čašu vode pomiješanu sa jednom kašikom sirćeta.

Kurkuma pomiješana sa uljem slačice može biti veoma korisna, a potrebno je pomiješati 5 kašičica kurkume sa 250 ml ovog ulja i nanijeti na neobojene površine tijela, 2 puta dnevno . Za godinu dana će se primjetiti ogromna razlika.

Izvor: http://prirodna-medicina.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *