SHARE

Uvijek nastojimo pronaći savršeni proizvod koji bi mogao djelovati kao ”čarobna pilula” za naše tijelo, a također da biti ukusan. Evo šta će se dogoditi vašem tijelu ako jedete med svaki dan.

med1

Med je izvrstan antioksidans, što znači da će njegova redovita potrošnja očistiti vaše tijelo od raznih toksina. Osim toga, njegova antibakterijska svojstva znatno će poboljšati stanje vaše kože.

med2

Ako pazite na svoju težinu, liječnici preporučuju isključivanje svih proizvoda na bazi šećera – ali ne i meda. To je zato što šećer u medu ima drugačiji sastav od onog koja se nalazi u drugim sladilima. Med ubrzava vaš metabolizam, što je bitno za gubitak težine.

med3

Med uopće nema holesterola. Naprotiv: njegovi sastojci i vitamini pridonose smanjenju razine holesterola. Svakodnevna konzumacija meda blagotvorno utječe na razinu antioksidacijskih spojeva u tijelu koje mogu suzbiti višak kolesterola.

med4

Istraživanja pokazuju da antioksidansi sadržani u medu mogu spriječiti sužavanje arterija. Ovisno o mjestu na kojem se dešava, sužavanje može dovesti do zatajenja srca, pogoršanja memorije ili glavobolja. Konzumcija čaše vode s nekoliko žlica meda bit će dovoljno da to spriječi.

med5

Druga istraživanja pokazuju sposobnost meda da se bori protiv stresa, obnovi stanični antioksidacijski obrambeni sustav, i kao posljedicu toga poboljšava pamćenje.

med6

Šećer sadržan u medu povećava razinu inzulina u krvi, koji zatim oslobađa serotoninu. Serotonin se dalje transformira u melatonin, hormon koji poboljšava kvalitetan san.

med7

Med je jak antiseptik, stoga je preporučljivo jesti žlicu meda na prazan želudac. Ovaj jednostavan ritual pomaže u sprečavanju raznih bolesti povezanih s probavnim traktom. Osim toga, dok prolazi kroz trbuh, med uništava klice i liječi male rane u sluznici.

med8

To bi moglo biti čudno, ali činjenica je činjenica. Med pomaže smirivanju živaca i ublažavanju umora. Glukoza sadržana u medu bitna je za rad neurona. Brzo se apsorbira u krv, koja potiče opuštanje i ublažavanje psiholoških poremećaja.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here