13 životnih trikova koji će vas spasiti svakodnevnih neprijatnih situacija

Na šta pomislite kada čujete “neprijatna situacija”? Ne radi se samo o dugim pauzama u neugodnim razgovorima ili neprikladnom smehu. Neprijatne situacije se mogu dogoditi u bilo kom trenutku i nekada su gore nego što možemo da zamislimo! Ne možemo znati da li će nam se štikla polomiti dok prelazimo ulicu i da li će ručak završiti na našoj bluzi. Dobre vesti su da sve ove probleme možemo rešiti.

1. Masna kosa

Ako nemate vremena da operete masnu kosu, papirni ubrusi stižu kao spas. Najpre upijte masnoću peškirom, a onda obrišite ubrusima. Izgledaće sveže i čisto.

2. Problemi sa rajsferšlusima

Problemi sa rajsferšlusima

Foto: brightside.me
Ako vam se iznenada zaglavi rajsferšlus, možete da koristite običnu olovku. Istrljajte obe strane rajsferšlusa minom olovke pa nežno povucite. Takođe, može pomoći i labelo.

3. Znoj na grudima

Znoj na grudima

Foto: brightside.me
Ako ste primetili da se pojačano znojite u predelu grudi tokom toplih dana, koristite dnevne uloške kako biste izbegli neprijatne mrlje na odeće. Stavite ih u brushalter i oni će upiti znoj.

4. Problemi sa helankama

Problemi sa helankama

Foto: brightside.me
Ako helanke ističu mane na vašoj figuri, i dalje postoji način da ih nosite. Uzmite stare unihopke i isecite ih tako da napravite šorts. Nosite ih ispod helanki kako bi vaši kukovi izgledali definisano.

5. Mrlje od mastila

Mrlje od mastila

Foto: brightside.me
Isflekali ste se mastilom iz penkala? Pomoći će vam običan antibakterijski gel. Stavite krpu ili papirni ubrus ispod fleke da upije mastilo, iscedite malo gela na fleku i istrljajte maramicom ili tupferom. Onda operite fleku.

6. Svež dah

Svež dah

Foto: brightside.me
Ako morate brzo da osvežite dah, a nemate četkicu pri ruci, zvaćite zrna kafe. Ona će ukloniti neprijatan miris i očistiti jezik od plaka koji sadrži mnogo bakterija.

7. Mokre patike

Mokre patike

Foto: brightside.me
Patike možete osušiti pomoću peska za mačke. Napunite stare unihopke peskom, zavežite i ostavite u patikama preko noći. On će apsorbovati svu vlagu. U patike možete sipati i sodu bikarbonu kako bi sprečila razvoj bakterija koje izazivaju loš miris.

8. Žuti zubi

Žuti zubi

Foto: brightside.me
Banane su odlične za blistavi osmeh. Istrljajte zube unutrašnjom korom od banane i sačekajte 10-15 minuta. Uklonite ostatke četkicom i isperite usta. Ovaj postupak će nežno izbeleti vaše zube.

9. Klizave cipele

Klizave cipele

Foto: brightside.me
Ako vam se cipele klizaju, istrljajte đonove šmirglom kružnim pokretima. Onda ih istrljajte od pete ka prstima.

10. Krompir protiv fleka od znoja

Krompir protiv fleka od znoja

Foto: brightside.me
Možete upotrebiti krompir kako biste smanjili rizik od pojava fleka od znoja ispod pazuha. Isecite svež krompir i istrljajte pazuhe. Sačekajte da se upije, a onda operite kožu vodom.

11. Suknja vam se stalno podiže

Suknja vam se stalno podiže

Foto: brightside.me
Nema problema! Upotrebite lak za kosu kako biste je zadržali na mestu. Jednostavno naprskajte butine lakom za kosu i suknja se neće podizati.

12. Žvakaća guma na odeći

Žvakaća guma na odeći

Foto: brightside.me
Ako vam se zalepi žvaka na odeću, koristite lepljivu traku. Zalepite traku na žvaku i povucite. Ponovite nekoliko puta.

13. Zaglavljen prsten

Zaglavljen prsten

Foto: brightside.me
Kada ne možete da skinete prsten sa prsta, samo podignite ruku. Držite je tako nekoliko minuta. Krv će se sjuriti iz ruke u rame, pa ćete lako skinuti prsten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *