5 razloga zašto je bolje biti sam nego u lošoj vezi

strah od samoće može izazvati ljude da donose loše odluke kada je reč o odnosima i vezama.

Zapravo, prema studiji Univerziteta u Torontu, strah od samoće je značajan indikator smanjenja odnosa između muškaraca i žena.

Predstavljamo vam top 5 razloga zašto je bolje biti singl nego u lošoj vezi.

Odlučili ste da budete sami jer to želite
Iako zvuči pomalo glupo, to je konstatacija koja će vam dugoročno pomoći. Svesno odlučivši da budete sami, promenićete način na koji gledate svoj život i kako ga živite kada je u pitanju deljenje tih informacija sa vašim saradnicima, porodicom i prijateljima. Vi donosite ovu odluku, pa budite ponosni.

Vi kontrolišete svoj život
Umesto da ostanete žrtve sopstvenog straha da budete sami, preuzmite kontrolu. Ako planirate da izađete na sastanak povremeno, uverite se da će ti sastanci biti zabavni i da će vam dati dovoljno vremena da upoznate nekoga. Nema žurbe i bez pritiska.

Uradite sve što želite
Na kraju, status vašeg odnosa je lični izbor – nema pravog ili pogrešnog, dobrog ili lošeg. Umesto da budete žrtva kulturnih pretpostavki i društvenih normi, odvojite vreme da saznate kako biste zaista želeli da se bavite drugim ljudima.

Ne štedite svoje vreme i pronađite šta je najbolje za vas. Način na koji se bavite odnosima (ili ne) nije ono što je važno; važno je to svesno raditi i raditi ono što je ispravno za vas.

Bolje je biti singl nego u lošoj vezi
Stvaranje nezdravog, lošeg odnosa jednostavno iz straha da budete sami je zaista loša ideja. Potrebno je mnogo hrabrosti da se taj skok u samački život napravi, ali uvek je 100 posto vremena vredno toga kada veza uzrokuje više štete nego koristi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *