6-godišnjak jednim pitanjem spasao brak roditelja: Majka saslušala i uradila pravu stvar!

Ponekad se u vezi ili braku toliko zaglavi u rutinu i dosadu da osvežavajući pogled deteta može da napravi čuda – kao i kod ove bračne krize…

“Mama, da li moram da se oženim?” – to je pitanje postavio šestogodišnji sin blogerke i youtuberke Džoane Venditi –  iako nije znao šta će ono da izazove. Naime, te reči su podstakle mladu majku na razmišljanje. U svom blogu napisala je da je pitanje njenog sina najpre izazvalo strah u njoj i da se pitala šta je to loše u njenom braku – i je li uopšte nešto loše.

 

Ne, ne moraš da se oženiš. Možeš da radiš šta želiš, mi samo želimo da budeš srećan“, odgovorila je Džoana svom sinu, na što je on s olakšanjem rekao: „OK, dobro! Ne želim da se sve vreme svađam s nekim.“

U tom trenutku je Džoana shvatila koliko pasivno-agresivno ponašanje nje i njenog suprugautiče na njihovog sina. Svađaju se za svaku sitnicu i glupost – i često je atmosfera potpuno hladna. Zbog toga je majka četvoro dece – Holden ima tri mlađe sestre, povukla crtu i napravila „reviziju“ nekoliko proteklih godina: veridba, venčanje, spontani pobačaji, problemi na poslu, zdravstveni problemi. Sve su to zajedno prošli. Međutim, njihova veza je trpela zbog toga.

Nešto mora da se promeni

 

Razgovarala je sa suprugom problemu i oboje su se odmah složili da se nešto mora promeniti – inače će im brak propasti. Odlučili su da ponovno moraju da se zaljube jedno u drugo. Išli su na sastanke, odvajali vreme za sebe.

 

Nikada nismo izgubili svoju ljubav jedno prema drugom, ali ipak sada imamo potpuno novu vezu. Pokrpili smo pukotine i izgradili je na tome.“ Ni njihovom sinu to nije promaklo: sada je odlučio da će se ipak jednog dana oženiti, napisala je Džoana.

 

„Naš dom više nije pun dreke i svađe. Sada razgovaramo, smejemo se i pozitivno smo nastrojeni.“

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *