6 tajni za pranje veša iz hotela sa 5 zvezdica

3. Pomoć pri pranju

Pomoć pri pranju

Foto: brightside.me
Omekšivači imaju tendenciju da se ugrađuju u tkaninu, pa na kraju dovode do toga da peškiri postanu kruti. Da bi izbegli ovaj problem, radnici u hotelima koriste belo sirće. Jednostavno dodajte 80 ml sirćeta u mašinu tokom ispiranja, a ono će učiniti posteljinu i peškire mekanim i ukloniti tragove praška za veš.

4. Uklanjanje mrlja

Uklanjanje mrlja

Foto: brightside.me
* Da biste se rešili svežih masnih mrlja, pospite ih zaslađivačem ili skrobom. Onda jednostavno operite veš.
* Mrlje od soka od paradajza ili sosa možete lako ukloniti pomoću nekoliko kapi spreja WD-40. Stavite ga na mrlju i sačekajte 5 do 10 minuta. Operite veš u hladnoj vodi.
* Da biste eliminisali fleke od znoja sa bele odeće, uradite predpranje na 40 stepeni sa bilo kojim deterdžentom. Onda uključite običan ciklus pranja sa izbeljivačem.
Soda i so kao pomoć pri uklanjanju fleka

Foto: brightside.me
* Da biste uklonili fleke od kafe ili vina, potopite odeću u rastvor vode i soli (1 kašika na 1 litar vode) na oko sat vremena. Operite odeću.
* Pomoću sode bikarbone rešite se žutih fleka na beloj odeći i neprijatnih mirisa. Dodajte pola šolje sode bikarbone u prašak za pranje ili tečni sapun i operite veš u toploj vodi.

6. Sušenje veša

Sušenje veša

Foto: brightside.me
Stručnjaci preporučuju da veš sušite napolju, izloženog suncu. Ako imate mašinu za sušenje veša, stavite tenisku lopticu u bubanj da bi vam peškiri bili mekani i pufnasti.
Image source: brightside.me

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *