AKO NA TIJELU VIDITE OVU CRVENU TAČKICU, NI SLUČAJNO JE NEMOJTE IGNORISATI: Postoji dva razloga zašto se javlja, evo o čemu je riječ!

eško je sagledati sopstvenu kožu, ali važno je da na vreme primijetite sve promjene na koži i, naravno, da ih pratite

Najveći organ našeg tijela jeste koža, koja nas štiti i od spoljnog svijeta, ali i od nas samih jer nepogrešivo signalizira kada u našem organizmu nije baš sve kako treba. Ako iznenada primijetite zbunjujuću crvenu tačku na svojoj koži, ne brinite, već otkrijte zašto se pojavila i kako da spriječite širenje.

5a187c59-4930-4e62-b11f-1dce0a0a0a67-mladezi-1-670x447-690x480

Angiom je mali benigni tumor, odnosno benigna vaskularna lezija koja se može javiti ili kao ravna mrlja ili kao kupolasta papula crvene boje, ili u različitim nijansama crvene.

koza

Postoje dva glavna razloga zašto se pojavljuje:
 1. Godine

Mnogi ljudi dobiju angiom poslije 30 godine života. Po pravilu, u ovom slučaju izgleda kao mali ispupčeni mladež nalik trešnji i uglavnom se nalazi na tijelu, rukama i ramenima. Takvi angiomi uzrokovani su jednostavnim starosnim promjenama na koži i krvnim sudovima.

2. Zdravstveni problemi ili pogrešan način života

Ako angiom izgleda kao tačka i počinje vaskularno da se grana, može ukazivati na probleme sa jetrom, vaskularnim bolestima ili hormonskim disbalansom.

Ukoliko iznenada primetite da crvena tačkica mijenja veličinu ili oblik ili je pak počela da krvari, najbolje je da se obratite ljekaru što je prije moguće. Angiomi obično nisu razlog da požurite u bolnicu, ali, zarad sigurnosti, valjalo bi da ovu promjenu na koži pomenete ljekaru kada ga budete posjetili.

5a908f0b-8c00-4554-bd6a-10d70a0a0a67-02-previeworg

Takođe, dobra ideja je i da pobrinete da angiomi ne pojavljuju u budućnosti. Najbolja prevencija je zdrav način života i uravnotežena ishrana. Pijte sokove i puno vode, jedite svježe povrće i ne zaboravite na zdrave masnoće, kao što su avokado i maslinovo ulje. Ova jednostavna pravila će vam pomoći da zadržite kožu čistom i mladom, a tijelo zdravim.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *