Ako se udam za muškarca, ne znači da sam se udala za njegovu porodicu!

Zašto nam nameću stav da udaja za muškarca, znači i udaja za njegovu porodicu? Lepo je slagati se sa svima, ali to nije univerzalni zakon?

U prve dve godine moje i Lukove veze, sjajno sam se slagala sa njegovim roditeljima. Njgeova majka mi je bila posebno bliska – radovala sam se susretu sa njom i mogle smo satima da razgovaramo. Ali, kada se njegova sestra Sara vratila kući 2014. godine stvari su se zaista pogoršale.

Oduvek sam volela njegovu sestru koja je večito bila na putovanjima, i verovala sam da su osećanja uzajamna. Ali, nakon što je raskinula sa dečkom koji je živeo u Evropi, i defnitivno se vratila kući učinila je sve da se osećam užasno. Zvala me je “mali Lukov prijatelj” i izrugivala mi se kako je sve što želim da budem žena političara. To je me iritiralo, ali sam trpela.

Foto: Guliver/ Getty Images
Foto: Guliver/ Getty Images

Napetost je kulminirala na večeri povodom Dana zahvalanosti. Poveli smo mačku sa sobom, koja je zagubila Sarin nakit u igri, a ja sam optužena kao kradljivica. Sara je tada rekla Luku da je sigurna da ja želim samo njihov novac i da sam sociopata, uz to lupajući šakama o sto i dernjajući se iz sveg glasa.

Na kraju, pokupili smo se i otišli. Nekoliko dana kasnije, stiglo nam je sedam ručno ispisanih strana na kojima ona kritikuje moje “čudne” aspiracije i daje deteljnu psiho analizu moje ličnosti. Kada sam to pokazala mom psihologu, smejao se sat vremena.

Danas, Luk i ja razgovaramo sa njegovom porodicom jednom godišnje. Njegovi roditelji me ne vole.

Ali, zapravo, nije reč ni samo o tome. Ljudi uglavnom smatraju da je brak zajednica koja znači “dva tela, jedna duša”. Ali, šta ako partneri reše da se razvijaju kao odvojene jedinke i da zadrže svoju idnividualnost. Ako sam se udala, nikome nisam poklonila svoj život.

No, vratimo se na veze sa familijom. Recimo, sa mojom porodicom smo relativno bliski – oni nas poštuju i mi im to uzvraćamo. To je sasvim dovoljno i ne vidim zašto bi se taj odnos dodatno produbljivao. Dakle, u kontaku smo povremenom, ali ne gušimo jedni druge, niti smo u obavezi da praznike provodimo zajedno.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *